'Niantic plaatst ondanks rechtszaak extra Pokéstop in Kijkduin' | Gamer.nl

'Niantic plaatst ondanks rechtszaak extra Pokéstop in Kijkduin' | Gamer.nl

Ontwikkelaar Niantic van Pokémon Go heeft een extra Pokéstop in de Haagse strandwijk Kijkduin geplaatst. Dat is opvallend, want de gemeente Den Haag maakte eerder bekend Niantic voor de rechter te slepen.

Eerder waren er in de omgeving van het Deltaplein in Kijkduin nog vier Pokéstops, digitale punten waar spelers voorwerpen om pokémon mee te vangen kunnen krijgen, maar nu zijn dat er vijf. Dat schrijft het AD.

De gemeente wil juist dat er geen pokémon meer verschijnen in het beschermde duingebied van Kijkduin en 's nachts tu en 23.00 uur en 07.00 uur op het Deltaplein.

Kijkduin riep zichzelf eerder nog uit tot 'Pokémonhoofdstad van Nederland', omdat er op een klein stukje veel Pokéstops zijn en er veel pokémon verschijnen. Dat lokt pokémon-jagers van heinde en verre naar de Haagse wijk aan de Noordzee.

Die zorgen volgens de gemeente echter voor dusdanig veel overlast, dat Niantic in moet grijpen. Omwonenden klagen in toenemende mate over geluidsoverlast en wildpla en door pokémon-jagers die soms 'als een kudde op hol geslagen bisons' door het duingebied trekken.

De ontwikkelaar liet tot dusverre na te reageren op verzoeken van Den Haag, waardoor de gemeente zich genoodzaakt zag een kort geding aan te spannen. Dat dient op 11 oktober bij de rechtbank in Den Haag.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou