Nieuws
Pokémon Go

Niantic meldt een groei van 35 procent aan actieve spelers in Pokémon Go

Update en evenementen spelen grote rol

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Ontwikkelaar Niantic heeft een stijging van 35 procent waargenomen in het aantal actieve spelers in Pokémon Go. Dit meldt het bedrijf in zijn meest recente blog.

In de blog blikt de ontwikkelaar terug op de activiteiten van de afgelopen zomer en worden plannen voor de nabije toekomst besproken. Niantic meldt dat de significante groei in actieve spelers vanaf mei dit jaar plaatsvond.

De groei in actieve spelers is te wijten aan verschillende evenementen die het bedrijf organiseerde ter promotie van de game. Zo trokken de globale evenementen afgelopen zomer rond de 400.000 bezoekers. Deze evenementen werden gehouden in Dortmund, Chicago en Yokosuka. Daarnaast werd er afgelopen juni een update voor de game uitgebracht die spelers onder andere de mogelijkheid gaf om vrienden met elkaar te worden en Pokémon te ruilen. Dit resulteerde in 113 miljoen vriend-connecties en 2,2 miljard gestuurde gifts. Verder waren gedurende de zomer verschillende missies te voltooien om speciale beloningen te krijgen.

Pokemon go community day

Niantic zegt dat deze evenementen de wil toont van de community om met elkaar te spelen. Ook de maandelijkse Community Day-evenementen leggen hier volgens het bedrijf de nadruk op. CEO van Niantic, John Hanke, zegt hier het volgende over: "De ervaringen van deze zomer hebben onze overtuiging versterkt dat technologie gebruikt kan worden om ons leven te verbeteren en ons dichter bij elkaar kan brengen en onze connectie kan versterken met de communities waarmee wij leven en spelen."

Voor zover de toekomst van Pokémon Go betreft, heeft Niantic gemeld dat het momenteel werkt aan een paar verrassingen om spelers komende herfst nog meer manieren te bieden om de game te kunnen spelen. Eerder werd al bekend dat er een PVP-modus komt naar de mobiele game eveneens een kans dat binnenkort de vierde generatie aan Pokémon geïntroduceerd gaat worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ronaldo en Messi hebben voor het eerst dezelfde rating in Fifa 19 Fifa 19 voor Switch begint nu al op een Legacy Edition te lijken
4

Reacties op: Niantic meldt een groei van 35 procent aan actieve spelers in Pokémon Go

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Goodmushin

  • 12 september 2018 16:13
  Really? ik dacht dat de hype een beetje over was :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 12 september 2018 17:02
  Pokemon is wel geinig, heb de games echter nooit gespeeld en snap de hepe following dan ook niet. Pokemon go heb ik ook even op me telefoon gehad maar zag al heel snel dat de gameplay barebones was en je niets kon doen behalve domweg je pokeball naar een pokemon gooien en een domme gym battle.

  Vond opzich wel geinig hoe de hele wereld opeens in beweging kwam om de game te spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • didis

  • 12 september 2018 19:04
  Bijzonder dat bij de laatste update Pokemon meer informatie over je device, gebruikte wifi netwerken etc…delete

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  chefry

  • 13 september 2018 12:29
  Nog nooit gespeeld en dat zal ook zo blijven. Pokémon heb ik nooit leuk gevonden en ik snap ook niet dat volwassen mensen hier aan mee doen. Van kinderen en jongeren kan ik het nog goed begrijpen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.