Nieuws
Pokemon Go

Niantic behaalt in september recordomzet met Pokémon GO

Bedrag van 84,8 miljoen dollar

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Niantic heeft met Pokémon GO in september een recordomzet gegenereerd van 84,8 miljoen dollar voor het jaar 2018. Dit is de hoogst behaalde omzet van Niantic met de mobiele game sinds november 2017.

Ten opzichte van vorige maand werd een verhoging in omzet behaald van vijftien procent. In vergelijking met vorig jaar is een omzetverhoging gerealiseerd van 89 procent.

Naast behaalde omzet werd de mobiele game ook vaak gedownload. Volgens Sensor Tower behaalde Pokémon GO hiermee plek vier in meest gedownloade apps. De app werd namelijk in totaal 8,86 miljoen keer gedownload en geïnstalleerd in de maand september. Dit is een verhoging in downloads van 100 procent ten opzichte van september 2017.

Pokemon lets go!

Met de cijfers van september 2018 bereikte Niantic de hoogste omzet voor een derde kwartaal sinds datzelfde kwartaal in het jaar 2016, het jaar dat de game lanceerde. Sinds het bestaan van Pokémon GO heeft de mobiele AR-game een wereldwijde omzet van 2,01 miljard dollar (1,7 miljard euro) opgeleverd met 522 miljoen downloads.

Vermoedelijk stijgt de mobiele game opnieuw aan populariteit door nieuw toegevoegde content en updates in de afgelopen paar maanden gecombineerd met de onthulde features in de Pokémon: Let's Go-games. Zo is het mogelijk om gevangen pokémon in Pokémon GO te verplaatsen naar de Pokémon: Let's Go-games op de Nintendo Switch. Dit geeft spelers de kans om eerder behaalde pokémon vanaf het begin van Pokémon: Let's Go direct naar de Switch te verplaatsen en te gebruiken.

Eerder werd bevestigd dat de vierde generatie pokémon uit de Sinnoh-regio naar de mobiele game komen. Daarnaast werd er een bèta-versie van de Pokéstop-feature uitgebracht.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bètaversie Fortnite voor meesten op Android beschikbaar Details voor Darksiders 3-dlc onthuld
0

Reacties op: Niantic behaalt in september recordomzet met Pokémon GO

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.