"NGP is een droom voor ontwikkelaars, Sony doet eindelijk die dingen waar ontwikkelaars al jaren om schreeuwen", zegt  de bron. Onder andere het ontwikkelen voor PlayStation 3 en NGP tegelijk schijnt aanzienlijk eenvoudiger te zijn. Hoewel de twee apparaten technisch anders in elkaar steken, zorgt de ontwikkelsoftware ervoor dat niet alles eerst herschreven hoeft te worden. Dit kan volgens Eurogamers bron maanden werk schelen.

Volgens de ontwikkelaar werd een directe overzetting van WipEout HD gedemonstreerd op het evenement, dat plaatsvond in Londen. De game zou zonder aanpassingen draaien op de NGP, op dezelfde resolutie en dezelfde framerate. "Het ziet er hetzelfde uit als op de PS3, alle schaduweffecten zitten erin."

Cross-platform ontwikkelen

Sony heeft het overzettingsproces makkelijker gemaakt, omdat het de ontwikkelaars wil aanmoedigen om games voor zowel NGP als voor PS3 te maken. De uitgever benadrukt daarbij wel dat het niet dezelfde games moeten zijn. "Ze willen in ieder geval iets van interactiviteit tussen de twee versies, met exclusieve extra's voor de NGP", vertelt de bron aan Eurogamer.

Wanneer ontwikkelaars een game voor de NGP en voor PlayStation Network willen indienen hoeven ze de games niet langer twee keer apart aan te melden, dat kan met één formulier. Alle NGP-games moeten tegelijk in de winkels als op het PlayStation Network verschijnen, zegt de ontwikkelaar. 

Ontwikkelkits

Tijdens het evenement zouden de verschillende studio's de nieuwste ontwikkelkits krijgen voor de NGP, dit kon echter niet gebeuren door een vertraagde levering vanuit Japan. Als een studio voor april zo'n kit wil ontvangen, moet het een conceptdocument van twintig pagina's inleveren waarin wordt omschreven wat voor game de ontwikkelaars voor lancering af willen hebben.

Ook het updaten van de ontwikkelkits is voor ontwikkelaars vergemakkelijkt: "Nu is het mogelijk om alle NGP's in een systeem tegelijk te updaten. Bij een Playstation 3-kit kost instellen van het systeem minstens drie uur. Terwijl het erop lijkt dat je dat bij de NGP binnen twintig minuten kunt doen. Dat maakt alles zo veel makkelijker, ze hebben er echt over nagedacht dit keer."