"Ik denk dat het met de PSP gedaan is en dat de nieuwe [NGP] bij voorbaat kansloos is", vertelt Young. "Het is erg moeilijk om te concurreren met een App Store die honderdduizenden applicaties bevat […] waarvan de gemiddelde betaalde prijs rond de 85 eurocent ligt. En er zijn tientallen, zo niet honderden of duizenden gratis applicaties die van hele hoge kwaliteit zijn. Dus ik denk gewoon niet dat Sony daarmee kan concurreren."

Volgens Young betekent een sterke processor niet automatisch dat de NGP ook door een breed publiek aanvaard zal worden. "Je hebt allerlei dingen nodig en wat de iPod Touch en iPhone volgens mij gelukt is, is om mensen een Zwitsers zakmes-achtige functionaliteiten te bieden op een apparaat dat heel goed games afspeelt. [De iPhone en iPod Touch] zijn niet slecht in het afspelen van games - ze zijn op dat gebied behoorlijk goed en ze kunnen ook nog allerlei andere dingen doen."

Nintendo 3DS

Over de Nintendo 3DS is Young positiever. "Ik denk dat Nintendo de concurrentie aan kan. Mijn persoonlijke mening is dat het 3D-stukje van de puzzel een beetje een gimmick is. Maar Nintendo heeft geweldige franchises en er zijn tientallen miljoenen mensen die die franchise willen spelen, dus dat helpt. De echte vraag is echter in hoeverre er een community ontstaat van derden."

Young is baas van Ngmoco, de uitgever van games als Rolando, Star Defense en Touch Pets. Daarvoor werkte hij als algemeen manager van EA Los Angeles en Sims-studio EA Maxis.