NFT's worden toch uit Stalker 2 gehaald

NFT's worden toch uit Stalker 2 gehaald

De omstreden keuze van GSC Game World om NFT's in Stalker 2 toe te voegen, is alsnog teruggedraaid.

Eerder deze week kondigde de ontwikkelaar aan dat er non-fungible tokens (NFT's) in de aankomende shooter Stalker 2 zouden zitten. Mensen konden voor release al NFT's kopen, waarmee hun uiterlijk als NPC in de game zou verschijnen. Ook was het de bedoeling dat er meer NFT's beschikbaar zouden komen.

Fans reageerden negatief op de keuze van GSC Game World. Inmiddels heeft het bedrijf op Twitter laten weten dat het geen NFT's meer aan de game toevoegt. "We hebben jullie gehoord. Gebaseerd op de feedback die we hebben ontvangen, hebben we besloten om alles gerelateerd aan NFT's in Stalker 2 te annuleren."

De ontwikkelaar vervolgt: "Onze fans en spelers zijn de hoogste prioriteit voor het team. We maken deze game zodat jullie er van kunnen genieten - wat het ook moge kosten. Als jullie er om geven, geven wij er ook om."

GSC Game World gaf eerder deze week aan dat de blockchaintechnologie een manier was voor onafhankelijke ontwikkelaars om de kosten van ontwikkeling terug te verdienen. Steeds meer ontwikkelaars en uitgevers zien NFT's als een legitiem zakenmodel. Zo zitten er in Ubisofts Ghost Recon Breakpoint nu NFT's en is de nieuwe game van Fable-bedenker Peter Molyneux, Legacy, ook gebaseerd op de technologie.

Stalker 2 komt op 28 april 2022 uit. Op lancering is de game console-exclusive voor Xbox Series X en S. De game komt dan ook op pc uit. Ook op Game Pass is het spel dan verkrijgbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

2022 word een goed jaar voor gaming !

0

@RJ-XSX Dit gaat een flinke hap van mijn 2022 zijn vermoed ik zo. Ik heb dit jaar alle drie de voorgaande games nogmaals doorgespeeld en ondanks de jankiness zat ik er weer helemaal in, ik kan niet wachten om hetzelfde nogmaals te doen maar dan in een gedetailleerde versie van de wereld. STALKER 2, the Settlers, Tiny Tina's Wonderlands, tussendoor nog een Minecraft update waar the deep dark eindelijk in aanwezig zal zijn... smullen maar.

0
test

@gimbal2 Ga ik zeker ook doen! De gameplay preview ziet er waanzinnig uit daar ga ik weken in zitten pff wel nog lang wachten :(

0
test

Kan zo'n beslissing wel respecteren. Ik geloof ook dat er veel mythes rondom NFTs rondcirkelen. Met mijn zeer beperkte kennis geloof ik dat het niet altijd per definitie ecologisch schadelijk is. En ook niet per se lijkend op een pyramid of ponzi scheme. Maar toegegeven, ik weet er bar weinig vanaf.

0
test

@MeneerAert Om je bubbel door te prikken: NFT's zijn absoluut ecologisch schadelijk en absoluut een ponzi scheme.

0
test

ik wilde een reactie plaatsen, maar de website vind alles wat ik invoer spam...

0

@Baukereg. Waar baseer je dit op?

0

Aanbevolen voor jou