Het spel komt op 17 november uit voor Nintendo 3DS, Nintendo Wii, PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Net als de vorige twee Need for Speed-games, Hot Pursuit en Shift 2: Unleashed, maakt The Run gebruik van Autolog. Deze feature zorgt ervoor dat spelers hun statistieken en prestaties kunnen vergelijken met die van hun vrienden en vrienden kunnen uitdagen. The Run biedt een uitgebreidere versie van Autolog dan de vorige twee NFS-games.

In The Run scheuren spelers van San Francisco naar New York. Gamers ontwijken op die reis verkeer in de drukke stad, razen op hoog tempo van besneeuwde bergweggetjes af en doorkruisen smalle kloven. Ze bevinden zich in de duistere wereld van illegaal racen met hoge inzetten, en zullen niet alleen van de politie moeten vluchten.

Black Box

The Run wordt ontwikkeld door EA Black Box. Deze studio is lang de Need for Speed-studio geweest van Electronic Arts. Zo zijn de Need for Speed-games Hot Pursuit 2, Underground, Most Wanted, Carbon, ProStreet en Undercover ook afkomstig van EA Black Box. De laatste Need for Speed-game van deze studio is het gratis speelbare NFS: World voor PC. De meest recente betaalde Need for Speed-games - Shift, Shift 2: Unleashed en Hot Pursuit - werden gemaakt door Slightly Mad Studios en Criterion Games.