Er wordt niet gesuggereerd dat de Canadese studio is opgekocht door Nintendo, in tegenstelling tot Donkey Kong-ontwikkelaar Retro Studios of Xenoblade-studio Monolith Soft. Toch maakt Next Level vanaf nu alleen nog maar games voor Nintendo-systemen.

"We zijn enorm blij met onze relatie met Nintendo", aldus mede-oprichter Jason Carr. "Er is geen reden om ergens anders te kijken. Ze geven ons steeds betere franchise om mee te werken en zolang we ons werk doen en goede games voor ze maken, hoeven we niet ergens anders te kijken."

Volgens Carr heeft het veel voordelen om met Nintendo samen te werken. "Ze zijn geweldig. Ze geven je de tijd om je games te maken. Ze doen het heel goed - de Wii was een succes, de DS was een succes, de Wii U heeft niet de meest sterke start maar geloven dat ze met iets komen om het op te laten leven en de 3DS was geweldig om mee te werken."

Next Level werkte voor het eerst met Nintendo samen aan Super Mario Strikers voor de GameCube. Ook het vervolg op Wii werd door de studio gemaakt. Daarnaast maakte het een Wii-versie van de boksgame Punch-Out!! Next Level heeft ook wat games voor andere systemen gemaakt, waaronder Transformers: Cybertron Adventures en Captain America: Super Soldier. Voor de 3DS mocht de studio het vervolg maken op de GameCube-launchgame Luigi's Mansion.