Ontwikkelaar Edge of Reality, onder andere bekend van de conversie van The Sims naar consoles, werkt nu aan een geheel nieuwe game voor next-gen consoles. Cipher Complex is de naam, en het spel in 2007 verschijnen voor de Playstation 3 en Xbox 360. Het spel is inmiddels al twee jaar in ontwikkeling en er is nog een lange weg te gaan, maar voor IGN wilde de ontwikkelaar alvast een tipje van de sluier oplichten.

Cipher Complex is een stealth actiegame waarbij men de nadruk heeft gelegd op het realistische gedrag van de tegenstanders en de spelomgeving. Deze laatste dient namelijk niet louter als een decor, maar maakt wezenlijk onderdeel uit van het spel. De verhaallijn zal een belangrijk aspect zijn in het singleplayergedeelte van het spel, de schrijver van de film The Thin Red Line werkt onder andere aan het scenario.

Qua multiplayer staat teamwerk op het programma, mogelijk worden ook voertuigen, vernietigbare omgevingen en nog veel meer moois, aan het spel toegevoegd. Maar het is nog te vroeg om daarover uitsluitsel te geven en Edge of Reality heeft ook nog geen uitgever aan de haak weten te slaan.