Onder het label van Argonaut Games bracht de humoristisch genaamde ontwikkelaar Just Add Monsters (afgekort naar JAM) ons de vriendelijk geprijsde en ook kwalitatief niet onaardige actiegame Kung Fu Chaos. Na Kung Fu Chaos maakt het team echter een merkwaardige keuze om al direct te beginnen met het ontwikkelen voor de volgende generatie consoles.

Moederbedrijf Argonaut games kwam echter onlangs in de problemen, wat er zelfs toe leidde dat het bedrijf officieel de deuren moest sluiten. CEO van Argonaut, Jez San, verliet het bedrijf en het doek voor JAM leek gevallen. Tot vandaag: San kondigt namelijk trots aan alle uitgeefrechten voor de next-gen titel die JAM wilde gaan ontwikkelen opgekocht te hebben en ook de 23 teamleden van het bedrijf een baan te kunnen garanderen.

De naam Just Add Monsters is ingeruild voor Ninja Theory, maar de doelstelling blijft gelijk: "We really want to make something pretty damn special rather than same old crap with shiny new graphics". Dat klinkt overtuigend. Of de game zelf ook overtuigend wordt weten we over een paar jaar. Dat klinkt weer minder bemoedigend..

Met dank aan ronwiel voor het melden van dit nieuws.