Nieuws
Xbox Series X

'Next-gen games worden ver voor voormalige E3-datum getoond'

Kunnen we in mei al nieuwe PS5- en Xbox Series X-games zien?

Geschreven door Michel Musters op
Nu E3 in juni niet doorgaat, zou een showcase met de line-up van één van de of beide next-gen consoles wel eens binnenkort gehouden kunnen worden.

Dat meldt Daniel Ahmad op Twitter. Ahmad is een Niko Partners-analist en staat er om bekend dat hij regelmatig correcte informatie deelt.

Nu E3 geannuleerd is vanwege het coronavirus, worden sommige onthullingen voor de datum dat de beurs gehouden zou worden gedaan, sommige onthullingen alsnog in de week van E3 en andere onthullingen pas daarna. E3 zou plaatsvinden van 9 tot en met 11 juni.

Daarbij zou "de eerste fatsoenlijke next-gen console of games showcase veel eerder" gehouden worden. Of Ahmad daarmee games voor PlayStation 5, Xbox Series X of beide consoles bedoelt, is niet bekend. Ook is er geen precieze datum beschikbaar, maar "veel eerder" dan 9 juni moet ergens eind april of in mei zijn.

Website Videogames Chronicle claimt daarnaast te hebben vernomen dat Sony van plan was een PlayStation 5-onthulling te doen in mei. Ook zou Microsoft in mei iets willen onthullen, naast een eerder geplande digitale E3-showcase. De website meldt daarbij dat deze plannen constant kunnen veranderen vanwege het coronavirus.

Ook Eurogamer-redacteur Tom Philips doet een duit in het zakje: "Nu er geen echte deadline is voor E3 en teams tijd hebben verloren door naar thuiswerken te schakelen, worden aankondigingen meer verspreid dit jaar. Verwacht E3-onthullingen in mei, juni, juli..."

Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X staan vooralsnog gepland voor een release rond de feestdagen dit jaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

In Other Waters vergt een fikse duik Ontwikkelaar bevestigt dat System Shock 3 nog in ontwikkeling is
4

Reacties op: 'Next-gen games worden ver voor voormalige E3-datum getoond'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • fonsrutte

  • 20 april 2020 09:29
  Met zo’n breed geformuleerd statement kan ik ook vaak correcte informatie naar buiten brengen.
  Games kunnen eerder of later dan de week waarin normaal de E3 gehouden zou worden getoond worden. Ja Duh.
  Wat een kampioen open deuren intrappen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • tyberium

  • 20 april 2020 10:02
  "De next-gen consoles zullen veel games voortbrengen die hoge review scores zullen vergaren. Er zullen er echter ook een ruim aantal zijn die veel minder scoren".

  Zo. Ik heb voorspeld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 20 april 2020 10:37
  Die geruchten gaan al eventjes rond. Microsoft zou met 2 showcases komen. 1 in mei en 1 in juni. De een zal zich wat meer richten op hardware (zo wordt verwacht dat de serie S nog wordt aangekondigd) en diensten (xcloud) + wat grote aankondigingen qua studio's (SEGA + KONAMI worden genoemd, maar dat zal eerder een samenwerking dan overname betekenen) + wat games . De andere gaat full on op games (FABLE gaat zich misschien voor het eerst tonen)… maar goed; zoals gezegd; allemaal geruchten.
  Ik verwacht wel dat Xbox gaat knallen. Die komen met dikke hardware, goede diensten en heel veel games. Ze hebben dan ook wel wat te bewijzen. Een matching price zal er ook gaan komen, of misschien duiken ze er zelfs onder nu er wordt gezegd dat de PS5 duurder gaat uitvallen dan in eerste werd verwacht.. We shall see. .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quirinius

  • 20 april 2020 19:14
  Ik ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken voor deze game events volgend jaar. Hun meerderwaarde word hier stevig door genuanceerd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.