'Next-gen games worden ver voor voormalige E3-datum getoond'

'Next-gen games worden ver voor voormalige E3-datum getoond'

Nu E3 in juni niet doorgaat, zou een showcase met de line-up van één van de of beide next-gen consoles wel eens binnenkort gehouden kunnen worden.

Dat meldt Daniel Ahmad op Twitter. Ahmad is een Niko Partners-analist en staat er om bekend dat hij regelmatig correcte informatie deelt.

Nu E3 geannuleerd is vanwege het coronavirus, worden sommige onthullingen voor de datum dat de beurs gehouden zou worden gedaan, sommige onthullingen alsnog in de week van E3 en andere onthullingen pas daarna. E3 zou plaatsvinden van 9 tot en met 11 juni.

Daarbij zou "de eerste fatsoenlijke next-gen console of games showcase veel eerder" gehouden worden. Of Ahmad daarmee games voor PlayStation 5, Xbox Series X of beide consoles bedoelt, is niet bekend. Ook is er geen precieze datum beschikbaar, maar "veel eerder" dan 9 juni moet ergens eind april of in mei zijn.

Website Videogames Chronicle claimt daarnaast te hebben vernomen dat Sony van plan was een PlayStation 5-onthulling te doen in mei. Ook zou Microsoft in mei iets willen onthullen, naast een eerder geplande digitale E3-showcase. De website meldt daarbij dat deze plannen constant kunnen veranderen vanwege het coronavirus.

Ook Eurogamer-redacteur Tom Philips doet een duit in het zakje: "Nu er geen echte deadline is voor E3 en teams tijd hebben verloren door naar thuiswerken te schakelen, worden aankondigingen meer verspreid dit jaar. Verwacht E3-onthullingen in mei, juni, juli..."

Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X staan vooralsnog gepland voor een release rond de feestdagen dit jaar.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Met zo’n breed geformuleerd statement kan ik ook vaak correcte informatie naar buiten brengen. Games kunnen eerder of later dan de week waarin normaal de E3 gehouden zou worden getoond worden. Ja Duh. Wat een kampioen open deuren intrappen

0

"De next-gen consoles zullen veel games voortbrengen die hoge review scores zullen vergaren. Er zullen er echter ook een ruim aantal zijn die veel minder scoren". Zo. Ik heb voorspeld.

0

Aanbevolen voor jou