New Super Mario Bros snelst verkopend op 1 platform | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

is de de snelst verkopende game die exclusief voor één systeem is uitgebracht ooit. Volgens de toonaangevende Japanse website Nikkei zijn er wereldwijd inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren van de game  verkocht.

New Super Mario Bros. Wii verscheen op 15 november als eerste in de Verenigde Staten. Er zijn nog nooit zoveel exemplaren verkocht van een game die maar op één systeem verkrijgbaar is. Volgens Nikkei is de platformgame in Europa drie miljoen keer verkocht. Ook in Japan zijn er drie miljoen exemplaren van de game over de toonbank gegaan, terwijl er in de Verenigde Staten 4,5 miljoen exemplaren bij consumenten thuis liggen.

Platformer

In New Super Mario Bros. Wii keert de legendarische loodgieter Mario terug om over talloze obstakels heen te springen. Het is de eerste Mario-platformer die met vier spelers tegelijk gespeeld kan worden.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou