Neverwinter was bijna af voor overstap naar MMO | Gamer.nl

Neverwinter was bijna af voor overstap naar MMO | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Toch was het volgens Andy Valesquez, lead producer van de game, een logische stap. "De verandering van een coöperatieve actievolle role-playing game naar een free-to-play MMO voelde gewoon als de juiste keuze voor ons. [Uitgever] Perfect World wilde het groots aanpakken; alles uitbreiden, meer doen, het beter doen, meer tijd ervoor nemen." Neverwinter lanceert nu ergens in de loop van 2012, wanneer precies is nog niet bekend. 

De overstap naar een MMO (en naar free-to-play) zorgt er niet voor dat de mogelijkheden voor spelers om eigen content te maken en die van anderen te spelen weggestopt worden, zo stelt Valesquez. "De Foundry-editor zelf, de content browser en de mogelijkheid om content van anderen te beoordelen en deze vanuit de Neverwinter-client te openen, zijn allemaal nog aanwezig. Spelers hoeven zich geen zorgen te maken dat er een apart exe-bestand nodig is om dit te doen, of dat ze naar een apart forum moeten gaan om te zien welke door spelers gemaakte content leuk is."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou