Neverwinter uitgesteld tot eind 2012 | Gamer.nl

Neverwinter uitgesteld tot eind 2012 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Samen met het uitstel werd ook aangekondigd dat er een einde is gekomen aan de jarenlange juridische strijd tu en uitgevers Hasbro en Atari om de Dungeons & Dragons-licentie. Hasbro houdt het recht om om de merknaam te gebruiken voor digitale producten. Atari mag echter wel een aantal games onder de licentie ontwikkelen en eerdere titels blijven verkopen, zoals het onlangs verschenen Dungeons & Dragons: Daggerdale. 

Atari was de vorige eigenaar van Neverwinter-ontwikkelaar Cryptic Studios. Onder Hasbro valt Wizards of the Coast, dat al jarenlang producten van D&D uitbrengt. Of Hasbro ook een licentie-regeling met Perfect World Entertainment heeft gesloten, is niet bekend. Het Neverwinter-project van Cryptic is een op coöperatieve gameplay gericht spel, waarbij spelers uit vijf traditionele kla en binnen het D&D-universum kunnen kiezen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou