Na DTM Race Driver van Codemasters is het nu de beurt aan de nieuwe RPG van Bioware, Neverwinter Nights, om alleen op DVD te verschijnen en niet op CD-Rom. Daarmee zal Neverwinter Nights de eerste game worden die alleen op dit nieuwe medium beschikbaar zal zijn. Vorige games van Bioware, zoals Baldur's Gate 2, hadden ook wel een DVD versie beschikbaar, maar deze kwam pas een tijdje na de release van de CD-Rom versie. Laut Infogrames wird das Rollenspiel Neverwinter Nights ausschließlich auf DVD erscheinen. Erst vor kurzem hat Codemasters angekündigt, dass das Rennspiel DTM Race Driver auch nur auf den geräumigen Scheiben veröffentlicht werden soll. Vielleicht machen diese Beispiele ja Schule, und wir dürfen uns in Zukunft auf massenweise Bonusmaterial freuen.

Met de DVD versie zullen we dus niet meer steeds van CD te hoeven switchen tijdens het spelen, en is het tevens een stuk moeilijker om het spel illegaal te kopiëren. Gezien de dalende prijs van DVD spelers en de immense verwachtigen voor Neverwinter Nights lijkt dit dan ook het moment waarop DVD's als medium voor computergames echt door gaat breken. Neverwinter Nights wordt in Juni verwacht.

Update Mogelijk gaat het hier alleen om de Duitse versie van het spel, aangezien er internationaal nog niets bevestigd is door Infogrames. Als hier meer duidelijkheid over is zullen we het jullie melden.