In de nieuwste editie van het magazine Game Informer wordt Gun uit de doeken gedaan, de nieuwste game van Tony Hawk-ontwikkelaar Neversoft. Het spel werd op de E3 al voorgesteld middels een vaag teaserfilmpje dat over de inhoud van het spel weinig vertelde. Inmiddels is echter bekend geworden waar het in Gun om draait. Het spel is namelijk een op GTA gelijkend spel met een Wild West setting.

De spelwereld van Gun is vrij toegankelijk een tweetal steden, namelijk Dodge City in Kansas en Las Vegas in New Mexico. Het spel situeert zich in het jaar 1880 en bevat diverse legendarische personages uit die tijd, zoals Wyatt Earp, Billy the Kid en Jesse James. Centraal staat een bende, 'Dodge City Gang' genaamd, die onder andere treinen overvalt en er flink op los moordt.Diverse typische elementen uit het Wilde Westen zullen in het spel aanwezig zijn, zoals schieten vanaf het paard, gokken, prostitutie en conflicten met Mexicanen en Indianen. Paarden spelen sowieso een grote rol in het spel en zijn het voornaamste vervoersmiddel door de uitgestrekte wereld. Net als in GTA pak je vrij eenvoudig een willekeurig paard uit de stal (in GTA was het nog een auto), ongeacht of dit je eigendom is of niet.

In tegenstelling tot de voorgaande 'GTA beater' van Activision, True Crime, zal Gun niet als dusdanig gemarket worden om zo te hoge verwachtingen en de extra harde kritiek vanwege het niet inlossen ervan te voorkomen. Pas kort voor de release zal men dan ook wat meer laten zien van het spel, want hoewel we nog geen screenshots of filmpjes hebben mogen aanschouwen, vindt de release al in de herfst van dit jaar plaats. De platformen waarop het zal verschijnen zijn trouwens Playstation 2, Xbox, GameCube en, wat nog niet eerder was aangekondigd, Xbox 360.