"Niemand heeft als doel een slecht spel te maken", meldt Kingsley. "Je wilt het beste spel maken dat je kan, onder beperkte omstandigheden." Vervolgens legt de CEO uit dat de kwaliteit van de games onderhevig is aan overhaaste ontwikkelingscycli. "Mensen zeggen: 'er is geen excuus voor het maken van een slecht spel'. Zij hebben een geldig argument, denk ik. (...) Soms heb je niet de tijd om dingen te maken zoals je ze zou willen."

Ook het werken op huurbasis is volgens Kingsley aan te wijzen als oorzaak van het maken van slechte games. "Een spel komt soms eerder uit dat je verwachtte en er is niet veel dat je er aan kan doen als je een ontwikkelaar bent die wordt ingehuurd. Dat is hoe het werk in elkaar steekt." Rebellion maakte naast NeverDead onder meer Alien vs Predator uit 2010.

Sniper Elite V2

Bij Rebellions aankomende release, Sniper Elite V2, hoopt Kingsley wel positieve kritiek te ontvangen. "We hebben erg hard gewerkt aan Sniper Elite V2 om de kwaliteit terug te krijgen. En ik denk dat we inderdaad een heel, heel erg goed spel hebben gemaakt." Sniper Elite V2 komt op 4 mei naar Xbox 360, PlayStation 3 en PC.