Netflix wil dit jaar veertig games op diens streamingdienst uitbrengen

Netflix wil dit jaar veertig games op diens streamingdienst uitbrengen

Het is de bedoeling dat Netflix dit jaar veertig games op de streamingdienst uitbrengt.

Dat liet het bedrijf gisteren weten. In totaal zouden er zeventig games voor de dienst in ontwikkeling zijn bij partners en zestien bij Netflix-studio's zelf. 

Netflix heeft ook al enkele bevestigingen en hints gegeven over te verwachten games. Zo moet er dit jaar een nieuwe Too Hot to Handle-game verschijnen, gebaseerd op de serie. Op 18 april komt Mighty Quest: Rogue Palace van Ubisoft uit, een game binnen de The Mighty Quest for Epic Loot-franchise. 

Verder moeten volgend jaar de twee Monument Valley-games op de streamingdienst uitkomen en werkt Super Evil Megacorp - bekend van Vainglory en Catalyst Black - aan een exclusief Netflix-spel.

Netflix stelt sinds november 2021 mobiele games beschikbaar via haar eigen streamingdienst. De games zijn ‘gratis’ speelbaar voor iedereen met een Netflix-abonnement en kunnen op meerdere apparaten via een Netflix-profiel gespeeld worden. De games worden gedownload via de Netflix-app of de Netflix-gameswebsite. Er zijn inmiddels al 55 spellen beschikbaar op de dienst. Het bedrijf heeft ook diverse ontwikkelstudio's geopend en gekocht, waaronder een eigen studio in Los Angeles, Oxenfree-ontwikkelaar Night School Studio, Next Games en Boss Fight Entertainment.

Bekijk hier een overzicht van de beste games die nu via Netflix gespeeld kunnen worden.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb nooit geweten dat Netflix ook spellen heeft uitgebracht. Ik ken wel de interactieve shows. Zijn die spellen leuk? Heeft iemand er ervaring mee?

0
test

@chefry zitten wel een paar goede indie games tussen, zoals into the breach en spiritfarer. Dit zijn geen games die netflix heeft gemaakt maar gewoon door indie studios, bijkomend voordeel met je netflix abo kan je ze gewoon "gratis" dowloaden in de google play store, moet je wel touch screen controls voor lief nemen. zoek in de google play store maar eens op netflix games.

0

Aanbevolen voor jou