Netflix op spelcomputers verbruikt meeste dataverkeer in VS | Gamer.nl

Netflix op spelcomputers verbruikt meeste dataverkeer in VS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van serviceprovider Sandyine Incorporated. De video-streaming-dienst is ook beschikbaar op PC en bepaalde HD-televisies en Blu-ray-spelers met internetmogelijkheden. In totaal was Netflix verantwoordelijk voor 29,7 procent van de complete downstream in de VS tijdens piekuren.

Op de tweede plek staan websites met 18,36 procent, gevolgd door YouTube met 11,04 procent, BitTorrent met 10,37 procent en overige flash-video’s met 4,88 procent. Deze cijfers beslaan de VS als geheel, volgens Sandyine is Netflix in bepaalde regio’s zelfs verantwoordelijk voor 55 procent van de totale downstream.

PlayStation 3

De PlayStation 3 is het belangrijkste apparaat voor Netflix en is verantwoordelijk voor 30,57 procent van de complete Netflix-downstream. Op de tweede plaats staat de Xbox 360 met 24,94 procent, gevolgd door Windows PC’s met 19,55 procent en de Wii op 10,75 procent


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou