Netflix onderzoekt cloudgaming voor tv's en pc

Netflix onderzoekt cloudgaming voor tv's en pc

Netflix zegt onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor cloudgaming op pc en televisies.

Dat meldt Mike Verdu, vicepresident van Netflix Games. Het streamingbedrijf is al een tijdje aan het experimenteren met het aanbieden van games via de reguliere service. Deze games worden wanneer geselecteerd vervolgens gedownload op mobiel, waardoor ze gespeeld kunnen worden.

Cloudgaming zou een volgende stap voor Netflix kunnen zijn in de game-industrie. Het bedrijf geeft aan klein te willen beginnen, vergelijkbaar met hoe men met het aanbieden van games is gestart. Wel is het volgens Verdu een belangrijke stap. Verdere details - bijvoorbeeld of Netflix zelf een controller aan wil bieden om deze games te kunnen spelen - zijn er nog niet. 

Netflix opent daarnaast een nieuwe gamestudio in Californië, die wordt geleid door de voormalige producent van Overwatch 2, Chacko Sonny. Het bedrijf heeft op dit moment naar eigen zeggen 55 games in ontwikkeling. Netflix heeft vier andere studio's in handen: Oxenfree-ontwikkelaar Night School Studio, Next Games, Boss Fight Entertainment en een eigen team in Helsinki.

Netflix liet ook weten dat het voor het eerst dit jaar een stijging in abonnees heeft waargenomen afgelopen kwartaal: er zijn 2,4 miljoen abonnees bijgekomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zou wel lachen zijn als Netflix het wel kan en Google het bijltje erbij neergegooid heeft.

0
test

@Ziminar netflix zit bij aws en is ook bezig met een samenwerking van micro. Beide zijn grote spelers op cloud techniek Netflix kan als ze juiste games hebben best wel inspringen op deze markt.

0

@hulstpower Ik denk ook zeker dat het mogelijk is, zeker als het geintegreerd is in de bestaande app. Iedereen heeft die app immers al

0

Aanbevolen voor jou