Nieuws
Cozy grove

Netflix neemt Cozy Grove-studio Spry Fox over

Alle games van de studio die al uit zijn, blijven beschikbaar op de betreffende systemen

Geschreven door Michel Musters op
Netflix heeft de in Seattle gesitueerde ontwikkelstudio Spry Fox overgenomen.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een blogpost. Spry Fox is bekend van indiegames als Triple Town, Road Not Taken en Cozy Grove. Laatstgenoemde eilandsimulator kwam vorig jaar uit en werd positief ontvangen door critici.

Medeoprichter Daniel Cook laat weten enthousiast te zijn over de nieuwe werkgever. De studio zou staan te popelen om samen geweldige games te ontwikkelen. Alle bestaande games van Spry Fox blijven beschikbaar op alle systemen waarop ze zijn uitgekomen, zo meldt de studio. Daarbij werkt de studio in ieder geval aan een vervolg op Cozy Grove, alsmede een mmo zonder geweld.

Netflix richt zich steeds meer op games, met de mogelijkheid om spellen op mobiel te spelen via een aparte tab op de streamingservice. Op dit moment moeten die games wel eerst gedownload worden. Het bedrijf heeft naast Spry Fox vijf studio's in handen: Oxenfree-ontwikkelaar Night School Studio, Next Games, Boss Fight Entertainment, een eigen team in Helsinki en een nieuwe studio in Californië, die wordt geleid door de voormalige producent van Overwatch 2, Chacko Sonny.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation Plus verliest bijna 2 miljoen abonnees na introductie nieuwe abonnementsvormen Resident Evil-producent richt nieuwe NetEase-studio op
0

Reacties op: Netflix neemt Cozy Grove-studio Spry Fox over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.