Netflix neemt Cozy Grove-studio Spry Fox over

Netflix neemt Cozy Grove-studio Spry Fox over

Netflix heeft de in Seattle gesitueerde ontwikkelstudio Spry Fox overgenomen.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een blogpost. Spry Fox is bekend van indiegames als Triple Town, Road Not Taken en Cozy Grove. Laatstgenoemde eilandsimulator kwam vorig jaar uit en werd positief ontvangen door critici.

Medeoprichter Daniel Cook laat weten enthousiast te zijn over de nieuwe werkgever. De studio zou staan te popelen om samen geweldige games te ontwikkelen. Alle bestaande games van Spry Fox blijven beschikbaar op alle systemen waarop ze zijn uitgekomen, zo meldt de studio. Daarbij werkt de studio in ieder geval aan een vervolg op Cozy Grove, alsmede een mmo zonder geweld.

Netflix richt zich steeds meer op games, met de mogelijkheid om spellen op mobiel te spelen via een aparte tab op de streamingservice. Op dit moment moeten die games wel eerst gedownload worden. Het bedrijf heeft naast Spry Fox vijf studio's in handen: Oxenfree-ontwikkelaar Night School Studio, Next Games, Boss Fight Entertainment, een eigen team in Helsinki en een nieuwe studio in Californië, die wordt geleid door de voormalige producent van Overwatch 2, Chacko Sonny.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou