Netflix gaat samenwerken met Fortnite voor Stranger Things-evenement

Netflix gaat samenwerken met Fortnite voor Stranger Things-evenement

Netflix heeft op E3 aangekondigd dat er een Stranger Things-evenement naar Fortnite komt. Ook werkt het bedrijf samen met andere gameontwikkelaars om verschillende games uit te brengen.

Ook Netflix is aanwezig op E3 en sprak gisteren op het

Watch on YouTube

over de toekomstige plannen van het bedrijf en het betrekken van games in deze plannen. Zo kondigde Netflix aan dat het recentelijk een samenwerking is aangegaan met Epic Games, met het doel om een Stranger Things-evenement naar het spel te brengen.

Eerder werd al gehint naar de komst van Stranger Things naar Fortnite. De Scoops Ahoy-ijswinkel uit de populaire tv-serie is namelijk te zien in de futuristische Mega Mall op het eiland van de battle royale-game. Tijdens het E3-panel van Netflix zegt Chris Lee, directeur van interactieve games bij het bedrijf, dat spelers over een paar weken meer te zien krijgen.

De kans is groot dat het Stranger Things-evenement in Fortnite gaat bestaan uit een tijdelijke spelmodus en nieuwe cosmetische items. Dit was ook het geval bij eerdere samenwerkingen tussen Epic Games en grote merken, zoals Avengers: Endgame, John Wick 3 en Air Jordans. Aangezien het derde seizoen van Stranger Things op 4 juli lanceert op Netflix, is de verwachting dat het Fortnite-evenement ook rond deze tijd gaat plaatsvinden.

Niet alleen Epic Games, maar ook andere gameontwikkelaars gaan samenwerken met Netflix. Zo is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Nintendo om een spel van The Dark Crystal: Age of Resistance naar de Switch te brengen en krijgt The Division een verfilming in samenwerking met Ubisoft. Bovendien komt Stranger Things 3: The Game op 4 juli naar pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One en is er een mobiele Stranger Things-game in ontwikkeling.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou