Nieuws
World of Warcraft

NetEase verwijdert World of Warcraft-beeld na breuk met Blizzard

Er lijkt kwaad bloed te zijn tussen de twee bedrijven

Geschreven door Michel Musters op
Het Chinese bedrijf NetEase heeft het World of Warcraft-beeld buiten het hoofdkantoor verwijderd nu de samenwerking met Blizzard voorbij is.

NetEase gaf jarenlang de games van Blizzard in China uit, maar afgelopen november bleek dat de bedrijven er niet meer samen uit kwamen. Zowel Blizzard als NetEase claimden dat er verschillen waren tussen belangrijke voorwaarden. 

Het gevolg daarvan is dat diverse Blizzard-games, waaronder World of Warcraft, Diablo 3, StarCraft, Hearthstone en Overwatch, vanaf 24 januari niet meer gespeeld kunnen worden in het land. Blizzard zoekt wel naar een andere partner die de rol van NetEase kan vervangen.

NetEase uit zich sindsdien negatief over de situatie. Zo heeft het ook het Gorehowl-beeld dat bij het hoofdkwartier van het bedrijf stond gedemonteerd en dit zelfs live uitgezonden op internet, zoals hieronder valt te zien. Tijdens het uit elkaar halen van het beeld werd Blizzard Green Tea aan mensen die meehielpen gegeven. In China staat 'Green Tea Bitch' voor iemand die zich onschuldig en lief voordoet, maar eigenlijk manipulatief is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ochette en Castti uitgelicht in Octopath Traveler 2-trailer Obsidian werkt op dit moment niet aan Fallout, staat er wel voor open
0

Reacties op: NetEase verwijdert World of Warcraft-beeld na breuk met Blizzard

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.