NetEase verwijdert World of Warcraft-beeld na breuk met Blizzard

NetEase verwijdert World of Warcraft-beeld na breuk met Blizzard

Het Chinese bedrijf NetEase heeft het World of Warcraft-beeld buiten het hoofdkantoor verwijderd nu de samenwerking met Blizzard voorbij is.

NetEase gaf jarenlang de games van Blizzard in China uit, maar afgelopen november bleek dat de bedrijven er niet meer samen uit kwamen. Zowel Blizzard als NetEase claimden dat er verschillen waren tussen belangrijke voorwaarden. 

Het gevolg daarvan is dat diverse Blizzard-games, waaronder World of Warcraft, Diablo 3, StarCraft, Hearthstone en Overwatch, vanaf 24 januari niet meer gespeeld kunnen worden in het land. Blizzard zoekt wel naar een andere partner die de rol van NetEase kan vervangen.

NetEase uit zich sindsdien negatief over de situatie. Zo heeft het ook het Gorehowl-beeld dat bij het hoofdkwartier van het bedrijf stond gedemonteerd en dit zelfs live uitgezonden op internet, zoals hieronder valt te zien. Tijdens het uit elkaar halen van het beeld werd Blizzard Green Tea aan mensen die meehielpen gegeven. In China staat 'Green Tea Bitch' voor iemand die zich onschuldig en lief voordoet, maar eigenlijk manipulatief is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou