Nieuws
Jar of Sparks

NetEase richt nieuwe studio op met hoofd van design van Halo Infinite

Jar of Sparks heeft flink wat talent aangetrokken

Geschreven door Michel Musters op
Het Chinese NetEase Games heeft een nieuwe studio opgericht genaamd Jar of Sparks, dat geleid wordt door Jerry Hook, het hoofd van design van Halo Infinite.

Hook begon in 2003 al bij Microsoft, waar hij meehielp aan de ontwikkeling van Xbox Live. Daarna hielp hij als executive producer mee aan games als Halo 4 en Halo 5: Guardians. In 2015 ging hij weg bij Microsoft en aan de slag bij Bungie, maar in 2018 keerde hij terug om aan Halo Infinite te werken. In mei dit jaar vertrok hij weer.

Ook werkzaam bij Jar of Sparks is creative director Paul Crocker, die assistent creative director was bij de ontwikkeling van Halo Infinite en hoofd narratief was van de Batman: Arkham-games. Ook Greg Stone, die voorheen werkte aan Doom (2016) en Halo Infinite, werkt bij de studio. Tot slot is ook Steve Dyck aangenomen die als gameplayregisseur dienst gaat doen. Eerder werkte hij aan Halo Infinite en de SSX- en NBA Street-franchises.

NetEase heeft vooralsnog niet aangekondigd waar Jar of Sparks precies aan gaat werken, al is het de bedoeling dat de studio met "compleet nieuwe franchises met nieuwe personages, verhalen en werelden" komt. In een persbericht valt te lezen dat Jar of Sparks "een nieuwe generatie van verhaalgedreven actiegames" wil maken. De studio is gevestigd in Seattle, maar het is de bedoeling dat het bedrijf wereldwijde werknemers krijgt die vanuit huis kunnen werken.

NetEase investeerde in 2018 al 100 miljoen dollar in Bungie. Ook heeft het geïnvesteerd in Quantic Dream en nam het vorig jaar de Japanse ontwikkelaar van No More Heroes, Grasshopper Manufacture, over. NetEase werkt verder nauw samen met Blizzard om zo games als Overwatch, World of Warcraft en Diablo 3 in China uit te brengen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Setfoto's van Fallout-televisieserie online geplaatst Inscryption komt op 30 augustus naar PlayStation-consoles
0

Reacties op: NetEase richt nieuwe studio op met hoofd van design van Halo Infinite

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.