Nieuws
Rebel Wolves

NetEase investeert in nieuwe studio van The Witcher 3-regisseur

Rebel Wolves werkt aan een duistere fantasygame

Geschreven door Michel Musters op
Het Chinese NetEase Games heeft geïnvesteerd in Rebel Wolves, de nieuwe studio van The Witcher 3-regisseur Konrad Tomaszkiewicz.

Hoewel niet bekend is hoe groot de investering is, laat Tomaszkiewicz aan VGC weten er blij mee te zijn. "Wanneer een van de leidende globale gamebedrijven achter je visie staat, krijgt het team een flinke boost in hun zelfvertrouwen."

Hij vervolgt: "De investering was het laatste missende puzzelstukje die we nodig hadden om er vol tegenaan te gaan. We hebben nu genoeg om een AAA-game van wereldklasse te bouwen en kunnen ons volledig op de ontwikkeling richten."

De eerste game van Rebel Wolves moet een duistere AAA-fantasygame worden die in Unreal Engine 5 wordt gemaakt. Deze rpg is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Verdere details zijn er nog niet. Hieronder is wel artwork te bekijken.

Rebel Wolves heeft als missie om levendige virtuele spelwerelden te creëren, "die tot de nok toe gevuld zijn met krachtige emoties en unieke ervaringen". Daarbij is het belangrijk dat het een nauw samenwerkend team is en blijft, waarbij het welzijn van de werknemers voorop staat. "We willen kleinschalig en wendbaar blijven - een plek waar mensen elkaar kennen en om elkaar geven." 

Tomaszkiewicz was jarenlang werkzaam bij CD Projekt Red. Hij was de regisseur van The Witcher 3 en hoofd van productie bij Cyberpunk 2077, maar vertrok toen hij werd beschuldigd van giftig gedrag op de werkvloer. In Rebel Wolves zitten ervaren ontwikkelaars als Daniel Sadowski (The Witcher 1, Growing Up), Jakub Szamałek (The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Thronebreaker), Tamara Zawada (The Witcher 3, Shadow Warrior 2) en Bartłomiej Gaweł (The Witcher 1, 2 en 3).

Rebel Wolves

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony en Honda willen PS5-consoles in elektrische auto's plaatsen Sherlock Holmes: The Awakened-remake uitgelicht
1

Reacties op: NetEase investeert in nieuwe studio van The Witcher 3-regisseur

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Tad

    • 23 november 2022 11:07
    Nooit leuk om te horen wanneer NetEase betrokken is

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.