Update: NeoGAF-eigenaar ontkent alle beschuldigingen | Gamer.nl

Update: NeoGAF-eigenaar ontkent alle beschuldigingen | Gamer.nl

Update: NeoGAF is weer online, met een post van de eigenaar EviLore, waarin hij alle beschuldigingen van seksuele intimidatie ontkent. Ondertussen werkt een aantal ex-beheerders van het gameforum aan ResetEra, een forum dat bedoeld is NeoGAF te vervangen.

EviLore heeft gameforum NeoGAF weer online gezet, waarin hij alle beschuldigingen ontkent en het verhaal vanuit zijn perspectief vertelt. Volgens hem is het allemaal een misverstand geweest en is er nooit sprake geweest van seksuele intimidatie. Daarbij wordt aan de community gevraagd om de regels van de beheerders op te volgen.

Hoe het gehele proces zal verlopen is nog steeds onduidelijk. Op WayPoint is een screenshot van de Facebook-post te zien waardoor de ophef begon, met het verhaal van de vrouw die EviLore beschuldigt van seksuele intimidatie.

Ondertu en is een aantal ex-beheerders druk bezig een nieuw gameforum te lanceren, die het oude forum NeoGAF moet vervangen, zonder aanwezigheid van EviLore. Het forum ResetEra moet vandaag nog online verschijnen volgens de moderators.

ResetEra

Origineel bericht: Gameforum NeoGAF is dit weekend offline gegaan nadat de eigenaar van NeoGAF is beschuldigd wegens seksuele intimidatie.

Vorige week kwam een ex-Naughty Dog-medewerker uit voor zijn ervaringen van seksuele intimidatie binnen de game-industrie. Nu staat ook NeoGAF-eigenaar EviLore onder vuur, omdat hij schuldig zou zijn van seksuele intimidatie.

Vorige week werden deze beschuldigingen geplaatst op Facebook door het slachtoffer, waarna veel posts op het gameforum verschenen waarin Evilore wordt verweten van seksuele intimidatie. Volgens verschillende gebruikers is dit niet de eerste keer dat dit gebeurd is.

Al deze berichten werden snel van de website verwijderd. Ook werden posters van dergelijke posts geband van de site. Dit was voor veel beheerders een reden om hun band met het forum te verbreken.

NeoGAF is vervolgens gisteren offline gegaan, hoewel niet duidelijk is of dit komt doordat moderators hier achter zitten of dat de website van buitenaf wordt aangevallen. Evilore heeft vooralsnog geen verklaring gegeven.

Hieronder is een tweet te zien met een afbeeldingen waarin een communitylid afscheid neemt van NeoGAF. Uiteraard is deze niet meer online te lezen.

NeoGAF is al jarenlang een van de grootste plekken voor discu ies en nieuws omtrent games. Ook ontwikkelaars en andere prominente personen uit de games-industrie plaatsten berichten op het forum.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou