Het gaat om Kickstarter-projecten die sinds februari 2012 zijn gefinancierd en een doel van 75.000 dollar of meer hebben. Bovendien rekent de NeoGAF-gebruiker projecten die hun doel na juli 2014 hebben behaald niet mee: het is te vroeg om daarover te oordelen.

Kickstarter-backers

Om de lijst samen te stellen heeft de gebruiker verscheidene Kickstarter-projecten onderzocht. De gebruiker heeft gekeken naar de Kickstarter-pagina van games, maar ook op forums waar Kickstarter-doneerders reacties hebben geplaatst over de ontwikkeling.

De lijst heeft zes verschillende categorieën: 'uitgebracht', 'weinig risico', 'kans op risico', 'groot risico', 'niet geslaagd' en 'te vroeg om te oordelen'. Er zijn tien gefaalde projecten, daaronder vallen projecten waarvan de ontwikkelaar heeft aangegeven te stoppen en projecten met meerdere gemiste deadlines of langer dan negen maanden stilte rondom de ontwikkeling.

Tot de gefaalde projecten behoren onder andere dino-sandbox The Stomping Land, waar een van de ontwikkelaars onlangs vertrok. Ook Yogventures is gemerkt als een mislukt project. Volgens de lijst zijn er zo'n zestig games uitgebracht, voor tien games geldt verhoogd risico.