Website Ain’t It Cool heeft het voorecht gehad om als eerste met Neill Blomkamp te praten over zijn nieuwste project: Halo. In het interview komt onder andere naar voren dat Blomkamp een grote fan van het Halo-universum en de games is. Hij wil dan ook zo trouw mogelijk zijn aan de games, met uiteraard de nodige nieuwe elementen die de kijkers zullen verassen. Om geloofwaardig te worden hebben bepaalde dingen ook de nodige aanpassingen nodig, zoals Master Chief’s armor.

Quint: Will we see Master Chief's face?

Neill Blomkamp: You’ll have to wait and see.

Blomkamp snapt dat hij niet teveel moet veranderen aan het geliefde personage, maar de Master Chief moet wel volledige bewegingsvrijheid hebben. Blomkamp wil zoveel mogelijk gebruik maken van echte acteurs voor in een pak, zodat deze ook realistisch moet zijn. Ook de Covenant gaat onder het mes, totdat ze geloofwaardig worden voor het publiek. Ze moeten volgens Blomkamp echte aliens zijn, zonder al te veel menselijke trekken. Ze moeten eng zijn en het publiek moet een kick krijgen over hoe echt en geloofwaardig ze zijn.

Halo wordt Blomkamp’s eerste grote film, omdat hij alleen nog maar kleine films en reclames heeft geregisseerd. Toch is hij erg zeker van zichzelf en maakt hij zich op geen enkele manier zorgen over het eindproduct. Hij gaat er voor zorgen dat het niet de zoveelste ‘big budget’ film wordt, maar dat het iets unieks wordt. Iets wat we ook terug zien in zijn korte films zoals deze en deze. Het hele interview is hier te lezen.

“Fans of the game should love this film, people who don’t know the game should be transported to a place that blows them away for two hours.”