Nieuws
last of us 2

Neil Druckmann: 'Nog geen besluit over distributie The Last of Us: Part 2'

Ook legt hij uit waarom er geen demo verschijnt

Geschreven door Jacco Peek op
Er is nog geen besluit genomen over de distributie van The Last of Us: Part 2. Dat zegt regisseur Neil Druckmann tegen PlayStation Blogcast.

In het interview werd Druckmann gevraagd waarom de game niet enkel digitaal in de winkels wordt gelegd, waarop hij antwoordde dat daar nog geen definitief besluit over genomen is.

"Er is nog geen definitief besluit genomen. Momenteel reageren we gewoon op de veranderde situatie van winkels en hoe we fysieke exemplaren naar mensen kunnen krijgen, en of de internetinfrastructuur er is om alle landen te voorzien", legt hij uit.

"Dit is namelijk een game waar mensen in elk land naar uitkijken en we willen zorgen dat het eerlijk verloopt. Als we de game uitbrengen voor slechts een klein deel van de spelers, wat betekent dat voor de rest? Dus we kijken naar allerlei soorten opties om de game zo snel mogelijk naar alle fans te krijgen. Dat gaat wel wat tijd kosten."

Ook gaat Druckmann in op de vraag waarom Naughty Dog de persdemo van eind vorig jaar niet uitgeeft. Volgens hem is het een groot verschil tussen ontwikkelaars die actief in de gaten kunnen houden of alles goed verloopt en spelers die de game thuis spelen. "Een PSN-demo kost simpelweg te werk, dat we onzelf nu niet willen opleggen".

The Last of Us: Part 2 werd deze week voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het volledige interview is hieronder te beluisteren.

Dit artikel delen:

Lees meer

IGN organiseert digitale E3-presentaties Hoogtepunten: Mario-remasters en Resident Evil 3 Remake-review
2

Reacties op: Neil Druckmann: 'Nog geen besluit over distributie The Last of Us: Part 2'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  poklaan

  • 5 april 2020 05:31
  Ik koop mijn games nog altijd bij een online winkel omdat het simpelweg goedkoper is (€60 voor een disc, €70 in de PSN store) maar als ik een tientje extra zou moeten betalen om The Last of Us Part II gewoon eind mei te kunnen spelen zou ik dat zo doen. Maar ik vind het uiteindelijk meer dan begrijpelijk dat ze dit vooralsnog niet doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 5 april 2020 07:11
  "Een PSN-demo kost simpelweg te werk" -> teveel werk.

  Aan de ene kant snap ik het, maar ik weet niet of ik het argument heel sterk vind om te zeggen dat het niet eerlijk is dat de game eerder uitkomt in andere delen van de wereld.
  Ik vraag me af in hoeveel landen waar deze game verkocht zou worden men puur afhankelijk is van fysieke verkoop.
  Als ik het mag geloven is de game nagenoeg klaar en zou deze gewoon eind mei uit kunnen komen, gaan we dan straks de situatie krijgen dat er een TLOU 2 ergens op de plank ligt die klaar is om verscheept te worden en ook digitaal verscheept kan worden, maar dat dat niet eerlijk is voor die paar plekjes op wereld?
  Ik heb vorige week nog een fysieke versie van Doom besteld en deze is inderdaad wat verlaat bezorgd, maar is dat dan de reden dat deze game vooralsnog niet wordt uitgebracht?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.