Nieuws

Neil Druckmann is nu mededirecteur van Naughty Dog

Hij blijft echter regisseren en schrijven

Geschreven door Michel Musters op
Neil Druckmann is gepromoveerd naar mededirecteur van Naughty Dog.

Druckmann was de regisseur van games als The Last of Us, The Last of Us: Part 2 als Uncharted 4: A Thief's End. Hij zal naast Evan Wells, die al jaren als directeur voor Naughty Dog functioneert, werkzaam zijn.

In een blogpost van de studio werden meer details over de promotie uit de doeken gedaan. Druckmann is al sinds 2004 werkzaam bij Naughty Dog en werd drie jaar geleden al tot vicepresident uitgeroepen. Alison Mori en Christian Gyrling nemen de positie van vicepresident over.

Via Twitter liet Druckmann weten dat hij nog altijd blijft regisseren en schrijven binnen de studio. Tegelijkertijd wil hij nieuw talent binnen Naughty Dog klaarstomen.

Het is niet bekend wat de volgende game van Naughty Dog wordt. Wel wordt er voor zover bekend nog altijd aan een multiplayermodus voor The Last of Us: Part 2 gewerkt.

The Last of Us Part 2

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste seizoen Call of Duty: Black Ops Cold War begint op 16 december Officiële guide voor Cyberpunk 2077 onthuld
6

Reacties op: Neil Druckmann is nu mededirecteur van Naughty Dog

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Cocabeer

  • 5 december 2020 16:40
  Goed nieuws.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jaquesparblue

  • 5 december 2020 23:03
  SJW agenda's doen het nou eenmaal goed tegenwoordig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Lord_Bono

  • 5 december 2020 23:29
  @jaquesparblue Goede games maken doet het nog beter!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 6 december 2020 10:09
  @niqomipa mooi gesproken

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Heiny Reimes

  • 6 december 2020 16:56
  @niqomipa om in jouw eigen termen te blijven: Je bent eerder 'walgelijk' dom(of op zijn minst enorm kortzichtig) als je denkt dat dat het probleem is.

  Ikzelf ben eigenlijk best een fan van sense8, een serie helemaal vol met LGBTQ onderwerpen. Het was goed geschreven en er werd vanaf het begin duidelijk gemaakt wie wat was en waarom en een sterke invulling aan gegeven. Het gaf een interessant beeld van waar mensen die transgender zijn en/of homoseksueel mee worstelen zonder prekerig te zijn. Ikzelf heb dan ook '0' issues met LGBTQ, maar waar ik vind dat mensen zich er niet voor hoeven te schamen, vind ik het ook geen prestatie. Gewoon mooi leven en laten leven!

  Bij the Last of Us II, heb je met een totaal iets anders te maken. Het heeft te maken met dat je gebruik maakt van iets waar veel mensen goedkeuring aan gaven, die geinvesteerd zijn en ook veel hebben geholpen bij de waarde van het IP. Echter in het huidige klimaat wordt dan zoiets gekaapt om plots een politiek agenda er in te gooien waar games door mensen vooral gebruikt worden om te ontvluchten aan de realiteit (escapisme).

  Het transgender stuk(wat niet eens transgender is) noch het lesbische stuk in het verhaal hebben geen toegevoegde waarde en is duidelijk 'om een boodschap uit te dragen'. Dit is ook duidelijk in meerdere interviews benadrukt.

  Dus mensen die in iets geinvesteerd hebben waarbij er nu plots politiek wordt gespeeld met hun investering en de andere mensen die juist gewoon een spel willen spelen buiten de realiteit raken hierdoor geiriteerd.

  Vooral als je dan ziet hoe dat de media (vooral de reviewers) het massaal tienen gaat geven, waar er overduidelijke plotholes in zitten, is dat bizar voor een spel wat vooral op een verhaal leunt. Het toppunt is wel dar de hoofdrolspeelster mensen en honden afslacht, maar de persoon waarom ze het doet en echt het middelpunt is van haar haat plots laat leven vanwege 'moraal'… Daarnaast het enorme gebrek aan respect voor de hoofdrol SPELERS en hoe al hun karakter ontwikkeling letterlijk door de plee wordt gespoeld, is dan ook het meest schrijnende. Dit alles enkel en alleen om 'shock' value.

  Dus de politiek en politieke backing en gebrek aan respect voor deel 1 is het probleem en dit bij mensen door te strot te moeten duwen zoals het vroeger met Christendom gedaan werd is wat mensen in het verkeerde keelgat laat schieten. Ik kan je zeggen dat hoe hard ze ook zeggen dat het enkel regen is, duidelijk een golden shower is en mensen zijn het beu.

  Ik heb veel LGBTQ mensen om mij heen en probeer de mensen zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn en te stimuleren zichzelf niet ervoor te hoeven schamen, maar de andere kant is ook niet nodig want dat voedt juist extreem rechts.

  Als naughty dog met een uniek ip komt en dus het lef toont zoals een serie als sense8, super, ik ben oprecht positief benieuwd waarmee ze komen. Maar om een bestaand ip te kapen zoal je ook met Marvel ziet enkel voor politieke redenen(of het nu links of rechts is) is uiterst onwenselijk in hobbies waar mensen juist gaan voor escapisme en al jaren iets hebben gesteund/gesponsord.

  Als je dit niet snapt, dan ben je nooit ergens echt fan van geweest en het onder iets als transfobie te gooien of een andere fobie, toon je enkel je eigen tekorten aan en niet die van anderen. Maar dit is overduidelijk iets van de laatste 5 jaar waarbij mijn links zich door hetzelfde heeft laten kapen als vroeger rechts dat liet doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Fappert

  • 7 december 2020 09:12
  @niqomipa En hier ben ik het dan weer 100 procent mee eens. Wat een geraaskal van Heiny.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.