Neil Druckmann en Bruce Straley leiden ontwikkeling Uncharted 4 | Gamer.nl

Neil Druckmann en Bruce Straley leiden ontwikkeling Uncharted 4 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Druckmann en Straley, die eerder samen werkten aan The Last of Us, vervangen hiermee Amy Hennig en Justin Richmond. De laatste twee vertrokken recentelijk bij Naughty Dog. Hennig diende jarenlang als game director en schrijver van de Uncharted-games, maar vertrok in maart om vervolgens een baan bij Visceral Games te vinden.

Volgens geruchten zou zij zijn weggewerkt door Druckmann en Straley. In een latere statement van Naughty Dog benadrukte de studio dat de twee nieuwe game directors niets te maken hebben gehad met het vertrek van Hennig. Kort daarop vertrok Richmond om te werken bij Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends.

Desgevraagd over de recente 'exodus' tonen de co-presidenten van Naughty Dog zich verbaasd over de commotie die ontstond: "Voor ons is het nogal vreemd, omdat de beeldvorming en de manier waarop daarover is 'bericht' in scherp contrast staat met de sfeer hier bij de studio. Iedereen zit hier vol met energie en staat te trappelen om te laten zien waar we mee bezig zijn." Wells en Balestra hekelen de wijze waarop de gamepers op Naughty Dog is gedoken. "Het zou komisch zijn als het niet zo lang was doorgegaan - het hield gewoon niet op. Elk vertrek, en nu ook alle nieuwe mensen die we aannemen, wordt nu beschreven alsof het groot nieuws is."

Naughty Dog werkt momenteel aan Uncharted 4, maar buiten een teasertrailer is daar nog weinig over bekend. Ook werkt de studio aan de PS4-versie van The Last of Us. In totaal zegt de studio aan vier projecten bezig te zijn, waarvan er een aantal "in een vroeg stadium" bestaan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou