Nou is het niet zo dat je meteen moet stoppen met spelen als je doodgaat, omdat je vijf characters kunt aanmaken in The War Z. Dus ga je dood, dan kun je verder met een ander personage. Een beginnende speler kan binnen een half uur zomaar dood zijn. Zolang je maar een uur hoeft te wachten tot je eerste personage weer leeft, kun je lekker eindeloos door blijven spelen. Maar als je vier uur moet wachten, dan kan het toch zijn dat je op een gegeven moment met vijf dode personages zit en nog anderhalf uur moet wachten tot je verder mag spelen.

Of je koopt dus gold coins om direct te respawnen en die zijn alleen te koop zijn in pakketten van zo'n vier euro. En vergeet niet dat je ook al vijftien euro hebt betaald om de game überhaupt te kunnen spelen.

Het Steam-forum is overspoelt met reacties van boze spelers. Valve's Al Farnsworth reageert met: "Wij nemen deze klachten zeer serieus en onderzoeken de situatie".

Eerder vandaag verontschuldigde The War Z-ontwikkelaar Hammerpoint zich al voor misleidende informatie op de productpagina van The War Z op Steam. We zijn benieuwd wat we morgen voor nieuws kunnen verwachten. *insert grappige nieuws-suggestie in vraagvorm*

link: http://www.insidegamer.nl/nieuws/102324/ontwikkelaar-verontschuldigt-zich-voor-misleidende-info-the-war-z