Negeer | Gamer.nl

Negeer | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Ubisoft Quebec neemt de ontwikkeling van de serie over. A a in's Creed wordt wel jaarlijks door meerdere teams ontwikkeld. Zo hebben acht teams meegeholpen aan de ontwikkeling van A a in's Creed 4: Black Flag. Ubisoft Montreal was echter altijd de hoofdontwikkelaar.

Ubisoft Montreal blijft wel hoofdontwikkelaar van alle andere projecten gerelateerd aan A a in's Creed. Daarnaast blijven Montreal en Quebec ook nauw samenwerken met elkaar en andere Ubisoft-studio's. Montreal is ook de hoofdontwikkelaar van games als Far Cry en Watch Dogs.

Ubisoft heeft recentelijk 28 miljoen dollar geïnvesteerd in de Quebec-studio. Daarnaast worden er meer werknemers aangenomen - in totaal moeten er straks 350 mensen voor de studio werken. De eerstvolgende A a in's Creed-game, Unity, wordt nog wel door Ubisoft Montreal ontwikkeld en moet in oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou