Harry Potter is, by far, de populairse tovenaarsleerling op onze aardkloot en er moet veel gebeuren wil dit ooit veranderen. De boeken worden door jong en oud verslonden en bij elke nieuwe afleveringen staan er weer lange rijen voor de boekhandel. Ook de films kunnen op veel bekijks rekenen en de bijbehorende spellen leggen uitgever Electronic Arts dan ook geen windeieren. Vandaar dat bij de release van de derde film deze zomer, De Gevangene van Azkaban, ook een bijbehorend spel in de schappen zal liggen.

Gelukkig heeft Electronic Arts met de vorige Potter games bewezen een zeer degelijk product neer te kunnen zetten dat uitermate geschikt is voor de doelgroep en trouw is aan de films en de boeken. Met het derde deel lijkt dit wederom het geval te zijn. Het spel is grafisch sterk verbeterd en laat je niet alleen spelen als Harry, maar ook als zijn klasgenootjes Ron Wemel en Hermelien Griffel, beiden geboren met een trademark achter hun naam.

Met de officiële website kan je alvast een ritje nemen in de Zweinstein expres en de nodige screenshots, twee filmpjes (genaamd 'filmpje' en 'nieuw filmpje') en wat informatie over het spel, tot je nemen. Bezoek de website hier.