Nedgame waarschuwt voor oplichter die PS5 zegt te verkopen

Nedgame waarschuwt voor oplichter die PS5 zegt te verkopen

De Nederlandse winkelketen Nedgame heeft gewaarschuwd voor een oplichter die via een website die lijkt op die van Nedgame zogenaamd PlayStation 5-consoles verkoopt.

Dat deed het bedrijf via Facebook. Men schrijft: "LET OP: Er is een oplichter actief die PlayStation 5 consoles probeert te verkopen o.a. via een nep website die erg lijkt op de Nedgame website, levering november. Dit zijn wij uiteraard niet, bij ons en overal is de PlayStation 5 uitverkocht voor levering op release."

Als tip geeft Nedgame dit mee: "Let altijd goed op dat de URL van de betreffende website klopt, en op het slotje in de zoekbalk. Twijfel je aan een link tik dan altijd zelf de URL van de website in je browser."

De woordvoerder van de winkelketen zegt inmiddels melding te hebben gedaan bij de politie. Voor zover bekend is de PlayStation 5 overal uitverkocht.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is zo ongelooflijk triest dat die soort dingen gebeuren in de wereld. Echte gamers zullen dit door hebben, maar ouders, opa's en oma's zullen hier ongetwijfeld ingetrapt zijn. Dit soort tuig moet opgespoord worden en KEIHARD worden aangepakt. Geld hebben in deze wereld is verdomd handig, maar hoever sommige mensen gaan om via welke weg dan ook geld binnen te halen is niet normaal.

0
test

@garciagarcia Bepaalde mensen zijn gewoon schoften eerste klas.

0
test

Ben zelf al eens opgelicht. Geld overgemaakt naar een bankrekening, maar goederen nooit ontvangen. Ook al geef je alle gegevens inclusief bankrekening en rekeninghouder door aan de politie, het maakt niets uit. Heb na een half jaar of zo bericht gehad dat ze helaas niets konden doen. Uiteraard had ik beter moeten opletten, maar je komt wel heel makkelijk weg met oplichting.

0
test

@mrakd Ja en hoe mijn vrouw ontvangt elke maand van een bank rekening 400 euro maar het is sws niet bedoeld voor haar alleen je hebt geen gegevens van bedrijf als je Googled vind je ook niet veel masr er staat wel dat iets met scam is/kan zijn. Dus bellen we onze bank zeggen ze hou het apart op je rekening.. Ze kunnen voor de rest niet veel betekening. Nu boeken we elke maand dat bedrag terug. Maar het blijft zo strond vervelend dat wij elke maamd moeite moeten doen en als we dat niet doen ze op een manier ons kunnen scammen.

0
test

@burhan42 raar verhaal. Hoe zouden ze jullie moeten scammen? Ik had die 400 gewoon lekker apart gezet en als je er verder niets van hoort, het lekker houden.

0
test

@burhan42 Paar jaar appart houden en dan op een gegeven moment maar een keer overstorten op een andere prive rekening en je rekening sluiten om van het gezeur af te zijn? Lijkt me niets strafsbaar aan. Politie kan ook vaak niets doen met oplichting als JIJ de gene bent die het geld over hebt gemaakt (ipv via een machtiging ofzo), dus lijkt me sterk dat jij als de ontvangende partij opeens in de problemen kan komen. Vind het netjes dat je het terugstort hoor, daar niet van, maar als het al maanden gedoe is, gewoon een keer in de comments zetten dat het klaar is nu en het vanaf dan houden?

0
test

@mrakd ben zelf ook één keer opgelicht. Dat was dan wel via Marktplaats en in de tijd dat een iPod nog hip was. De deal was eigenlijk iets te mooi om waar te zijn, maar hij kwam telefonisch betrouwbaar over en ik was maar een arme student. Uiteindelijk had ik zijn naam, adres en rekeningnummer + alle correspondentie en toch kon de Politie blijkbaar niks doen. Ondanks dat ik zijn adres wist en hier makkelijk eens een bezoekje kon plegen heb ik dat maar niet gedaan. EUR 150,- is ontzettend veel geld (zeker toen voor mij als student), maar met alle emotie die erbij kwam kijken leek het me beter om niet voor eigen rechter te spelen.

0
test

@garciagarcia Had laatst een spam SMS van de "Belastingdienst". Proberen te melden maar je mag dan niet het telefoonnummer doorgeven want dat gaat tegen de wet privacy in. Gaat weer lekker zo.

0
test

@garciagarcia Jij denkt dat het adres en naam werkelijk klopt? Helaas zelf ook opgelicht, kreeg bij de betaling rekeningnummer A te zien, maar door een bepaalde manier van bankieren (vanuit de bank) ging het dus naar rekening B (A had ik snel even gecontroleerd, B bleek achteraf wel een nummer te zijn dat regelmatig voor scams gebruikt werd). Betaalt via iDeal wat overal pretendeert veilig betalen te zijn, en dus niet zo is, enige wat veilig is, is de verbinding tussen jou en iDeal, niet veilig zoals je van Paypal verwacht (waar je bij een scam/niet geleverd product dan alsnog je geld terug kunt krijgen in veel gevallen). Probleem ligt hier dus bij de bank die blijkbaar dus die mogelijkheid aanbiedt. En als de politie zegt niets te kunnen doen, tja, dan MOET je wel eigen rechter gaan spelen als je de persoon kunt achterhalen..

0
test

@mrakd Nog erger is, dat sommige banken ondersteunen dat je rekeningnummer A te zien krijgt, maar uiteindelijk naar rekeningnummer B aan het overmaken bent.. Zeer fraude gevoelig.

0

Aanbevolen voor jou