Nederlandse woordenlijst Wordfeud verbeterd en aangevuld | Gamer.nl

Nederlandse woordenlijst Wordfeud verbeterd en aangevuld | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De geüpdatete Nederlandse woordenlijst binnen Wordfeud is gebaseerd op de meest recente versie van open source woordenboek OpenTaal. Het spel wordt automatisch voorzien van de nieuwe en aangepaste woorden, een aparte update is dus niet nodig. 

De nieuwe woorden zijn niet de enige verandering in de woordenlijst. In samenwerking met de Nederlandse Scrabble-bond zijn woorden met bepaalde leestekens volgens de officiële Scrabble-regels aangepast. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om geeerd, zeeegel en taxis op het bord te leggen, terwijl je deze normaal gesproken schrijft als geëerd, zee-egel en taxi’s.

Reactie OpenTaal

OpenTaal heeft zich op zijn website uitgesproken over de update, die volgens de organisatie nog steeds geen juiste woordenlijst op heeft geleverd. "Welke gegevens Wordfeud heeft overgenomen is hun zaak […]. Ook zijn kennelijk niet alle woorden overgenomen, zelfs woorden die wel overgenomen hadden kunnen worden volgens de regels van het spel. Ze kennen namelijk zelf de taal niet", zo valt te lezen op de site.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou