Nederlandse uitgever Playlogic vraagt uitstel van betaling aan | Gamer.nl

Nederlandse uitgever Playlogic vraagt uitstel van betaling aan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het uitstel van betaling is voor zowel Playlogic als enkele van zijn dochterbedrijven aangevraagd, meldt Emerce. Ooit was Playlogic de grootste Nederlandse game-uitgever. In 2010 moest het bedrijf wegens financiële problemen echter een failli ement aanvragen.

Als gevolg daarvan werden ruim honderd werknemers ontslagen. Na een doorstart richtte Playlogic zich onder de naam Playlogic Entertainment meer op de gokindustrie.

Wel geeft Playlogic nog games uit, zelf spellen ontwikkelen maken doet het bedrijf niet meer. Het uitstel van betaling is zowel aangevraagd voor de holding Playlogic Entertainment als voor dochterondernemingen Wannagaming International, Playlogic Games en Playlogic Digital.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou