Nieuws
Good Shepherd

Nederlandse uitgever Gambitious krijgt nieuwe naam en investering van bijna drie miljoen euro

Gambitious wordt Good Shepherd Entertainment

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De Nederlandse uitgever Gambitious heeft een investering van omgerekend bijna drie miljoen euro binnengehaald van het Amerikaanse media- en communicatiebedrijf Advance.

Met het geld wil de onderneming achter bijvoorbeeld Transport Fever en het aankomende Outreach verder groeien en grotere projecten aannemen.

"Voor Nederlandse begrippen gaat dit om een grote investering", zegt oprichter en zakelijk directeur Paul Hanraets. De uitgever trok tot nu toe nog zo'n paar ton uit voor nieuwe games, maar is nu bereid tot ongeveer een miljoen in de buidel te tasten als een ontwikkelaar met een goed spel komt.

Gambitious kondigt tegelijk een naamsverandering aan. Het bedrijf heet voortaan Good Shepherd Entertainment, om de rol als uitgever meer te benadrukken. De onderneming begon in 2011 en werd eigenlijk groot dankzij crowdfunding. Particulieren konden voor een relatief klein bedrag investeren in een spel en daarmee vervolgens aanspraak maken op eventuele winsten.

Inmiddels wordt het zoeken naar financiering voor het bedrijf groter aangepakt. Maar particuliere beleggers kunnen nog wel geld steken in specifieke games die in ontwikkeling zijn.

Bron: NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Details over open b├Ęta van Destiny 2 voor pc bekendgemaakt Deadly Premonition-maker Swery komt met katten-rpg
0

Reacties op: Nederlandse uitgever Gambitious krijgt nieuwe naam en investering van bijna drie miljoen euro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.