Nederlandse Triumph Studios kondigt Age of Wonders 4 aan

Nederlandse Triumph Studios kondigt Age of Wonders 4 aan

Het in Delft gesitueerde Triumph Studios heeft 4X-strategiegame Age of Wonders 4 aangekondigd.

De game komt op 2 mei uit op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S en biedt net zoals voorgaande delen 4X-strategie en turn-based tactische gevechten in een fantasierijke wereld.

Spelers gebruiken magie om hun troepen sterker te maken en het op te nemen tegen machtige tovenaars. Voor het eerst in de reeks kunnen spelers daarbij hun eigen facties creëren. Men kan een grote verscheidenheid aan units en omgevingen verwachten. Ook moet de gameplay zo open mogelijk worden en worden mods ondersteund. 

De Age of Wonders-reeks van Triumph - dat tevens internationale bekendheid verwierf met de Overlord-games - begon bij de eerste game uit 1999 en valt sindsdien erg in de smaak bij fans van het strategiegenre. Age of Wonders 3 verscheen in 2014, maar in 2019 kwam nog wel de spin-off Age of Wonders: Planetfall uit.

Gamer.nl beloonde Age of Wonders 3 in 2014 met een 9: "Age of Wonders 3 weet perfect het ‘nog een klik’-gevoel op te wekken. Als actierijke turn-based rpg houdt de game je gemakkelijk uren op het puntje van je stoel. Dit wordt versterkt door de grootschalige veldslagen in een perfect vormgegeven fantasywereld. Kortom, een reden tot nationale trots."

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hopelijk komt er ook nog ooit eens een nieuwe Overlord. Dat was ook een geweldige game.

0
test

@nftk die was inderdaad erg leuk!

0
test

@Buuzne ik vond hem wat repetitief, framerate hielp ook niet bepaald mee. Setting was wel erg tof.

0

Aanbevolen voor jou