Nederlandse studio RageSquid wil met Tony Hawk werken aan skateboardgame | Gamer.nl

Nederlandse studio RageSquid wil met Tony Hawk werken aan skateboardgame | Gamer.nl

De Nederlanse gamestudio RageSquid, bekend van onder andere Action Henk en hun nieuwste titel Descenders, heeft laten weten wel samen te willen werken met Tony Hawk aan een nieuwe skateboardgame.

Gisteren brachten we nog het nieuws dat Tony Hawk niet meer met Activision samenwerkt aan de Tony Hawk's Pro Skater-serie. Mike Rose, oprichter van de uitgever achter het in Utrecht gelegen RageSquid, heeft via Twitter een oproep gedaan aan de bekende skateboarder om te gaan praten over een nieuwe game.

In zijn tweet geeft Rose aan dat Descenders de hoogst gewaardeerde 'extreme biking game' op Steam is en dat RageSquid van plan is om skateboarden aan te pakken voor hun volgende project. Tony Hawk heeft vooralsnog nog niet publiekelijk gereageerd op het verzoek. Wel heeft Rose een tweet geplaatst waarin hij zegt: "Raad eens met wie ik aan het kletsen ben".

Descenders laat spelers vliegensvlug in willekeurig gegenereerde levels naar beneden razen. In onze preview schrijft Erwin dat RageSquid met de Early Acce -fietsgame een competente basis neerzet.

De Tony Hawk-games hebben niet veel meer van zich laten horen sinds 2015 en de release van de uitermate teleurstellende Tony Hawk's Pro Skater 5. De skateboarder heeft vorig jaar in een interview gehint dat hij met een ander bedrijf werkt aan een game, maar hier is sindsdien geen nieuwe informatie over bekendgemaakt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou