Het spel moet over al deze platformen speelbaar zijn, zonder dat spelers hierbij hun voortgang verliezen. March of War is gesitueerd in een alternatief universum tijdens de jaren '40, waarin de Nazi's nooit de kans hebben gekregen om aan de macht te komen. Het spel speelt zich op wereldniveau af en kent verschillende facties, zoals het verenigde Amerika en Canada, de European Alliance en de Sovjet-Unie.

Zelfregulering

Iedere speler kiest een factie en draagt via multiplayer- of singleplayer-gevechten bij aan de wereldwijde strijd. Er zijn zowel coöperatieve als competitieve missies beschikbaar en op een later tijdstip moeten er ook MMO-achtige gevechten plaats gaan vinden. Verder kunnen er verdragen met andere facties gesloten worden, bijvoorbeeld om een staakt-het-vuren af te kondigen.  Ook wordt binnen iedere factie democratisch een leider gekozen. Spelers komen onder de aandacht van anderen via in-game nieuwsberichten, bijvoorbeeld als zij een belangrijke slag winnen.

Ontwikkelaar ISOTX zegt dat het vooral de spelers zijn die de ontwikkelingen binnen het spel regelen, en niet de studio zelf. Wel is ISOTX van plan om het spel te ondersteunen met gratis updates. In de komende maanden vindt er een gesloten bèta plaats.

De volledige preview kun je hier lezen.