Nederlandse studio Game Oven sluit in april zijn deuren | Gamer.nl

Nederlandse studio Game Oven sluit in april zijn deuren | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Game Oven was verantwoordelijk voor games als Bounden, Friendstrap en Bam fu. Bounden is een game voor iOS en Android die spelers laat dansen met hun telefoon. De game is genomineerd voor de Innovation Award voor de Game Developers Choice Awards en de Nuovo Award op het Independent Games Festival.

Volgens Game Oven was het steeds moeilijker om het creatieve proces dat bij de ontwikkeling van deze games kwam kijken, vast te houden. "We voelden de financiële druk van drie volle werknemers, een kantoor en heel veel aannemers die werken aan 2D-art, 3D-art, muziek, geluiden en trailers. Deze druk gaf ons niet genoeg tijd om creatief bezig te zijn en na te denken over nieuwe games of prototypes." Game Oven meldt dat het bedrijf daardoor geen nieuw idee of de financiële middelen voor een nieuwe game heeft.

Game Oven laat weten dat het nog wel aan Jelly Reef werkt, een game waarin spelers de stroming van de zee beïnvloeden. De game moet in maart op iOS en Android verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou