Nieuws
Godhood

Update over Abbey Games: 'Het bedrijf is te groot geworden.'

Godhood is de laatste game

Geschreven door Dagmar De Groot op
Update: Adriaan Jansen, directeur van Abbey Games, zegt dat ervan uitgegaan moet worden dat dit het einde is voor Abbey Games. "Maar we gaan goed in de spiegel kijken," aldus Jansen.

Adriaan Jansen, directeur van Abbey Games, en Joni van der Leeuw, producer, spraken met Gamer.nl met betrekking tot het nieuws over de toekomst van Abbey Games. De toekomst van de studio lijkt voorlopig onzeker, Jansen zegt wel dat er vanuit gegaan moet worden dat de studio sluit.

Wanneer gevraagd werd naar de reden voor het sluiten van de deuren zegt Jansen het volgende: "Het zijn altijd meerdere dingen die hieraan bijdragen; het valt en staat bij de kosten. Het bedrijf is te groot geworden voor de omzet." Abbey Games heeft meerdere dingen uit willen proberen en het is helaas niet allemaal gelukt, wat resulteerde in dit einde.

Jansen zegt wel dat de medewerkers nog hard en vol liefde werken aan Godhood, hun nieuwste en laatste game. Er wordt hard gewerkt aan extra's die eerst niet in de planning stonden, zoals een uitgebreidere map. Ook zijn ze hard bezig met de mensen die in december ontslagen worden te helpen aan werk, "iedereen werkt hard en heeft liefde voor wat wij doen en gedaan hebben," zegt Jansen. "We hebben gewoon heel goed samengewerkt."

Wat blijkt uit het gesprek met Jansen en van der Leeuw is dat er inderdaad veel passie is voor wat Abbey Games tot nu toe heeft gecreëerd en dat ze hard willen blijven werken voor de mensen die uitkijken naar Godhood en degenen die hun eerdere games hebben gespeeld.

Voorlopig gaat Abbey Games door als een uitgever om ondersteuning te bieden voor Godhood, Renowned Explorers en Reus.

Godhood

Origineel:De Nederlandse studio Abbey Games, gevestigd in Utrecht, vermeldt via hun forum en de Kickstarter-pagina van hun game Godhood dat het bedrijf gaat krimpen.

“We hebben wat verdrietig nieuws, helaas. Abbey Games moet geforceerd krimpen om te kunnen overleven als een bedrijf en om ervoor te zorgen dat Godhood afgemaakt kan worden,” zo start het bericht. Abbey Games is het bedrijf achter Renowned Explorers, Reus en de game Godhood, die nu nog in ontwikkeling is.

Ze zeggen nog hard te werken aan Godhood en dat de release nog steeds in de eerste helft van 2020 gaat plaatsvinden. Hun laatste doel is om de wereldmap groter te maken en om ervoor te zorgen dat de game meerdere malen herspeelbaar is. De beloningen die uitgedeeld worden aan de Kickstarter-ondersteuners worden ook afgerond, zo meldt Rick Sorgdrager van de studio.

Het bericht lijkt er tevens op te wijzen dat dit de laatste game wordt van Abbey Games. Verder wordt er gemeld dat zij zich niet kunnen houden aan de belofte voor meer uitbreidingen na de release. Ze gaan wel door als uitgever voor de games die zijn uitgebracht en bieden daarvoor nog ondersteuning. Op 31 december worden de contracten van hun medewerkers geannuleerd en werken alleen de oprichters van het bedrijf nog door.

We hebben contact gezocht met Abbey Games en wachten momenteel nog op een antwoord. Dit bericht wordt bijgewerkt met een eventuele reactie van het bedrijf.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dit zijn de nieuwe handigheden in Pokémon Sword en Shield Nederlander Hermen Hulst nieuw hoofd van PlayStation Worldwide Studios
5

Reacties op: Update over Abbey Games: 'Het bedrijf is te groot geworden.'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 6 november 2019 19:14
  Begrijp wel waarom ze voor 1-1-2020 de contracten annuleren (mits het UWV dat wel goedkeurt), want vanaf volgend jaar zou ze dat behoorlijk wat extra geld kosten als ze nu al weten dat ze mensen moeten laten gaan.
  Hoop voor ze dat ze er uiteindelijk wel bovenop komen en in de toekomst toch nog nieuwe games kunnen maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 7 november 2019 14:21
  Echt klotenieuws dit. Renowned Explorers is een ondergewaardeerd juweeltje en de reden waarom ik Godhood gesteund heb op kickstarter. Hopelijk komt iedereen goed terecht.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  dagmardg

  • 7 november 2019 14:28
  @Baukereg Ja daar hopen wij ook zeker op! Ze werken in ieder geval nog hard door aan Godhood, dus daar kan je gelukkig nog van gaan genieten. De passie voel je gewoon :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 7 november 2019 14:38
  Ik heb zowel Renowned Explorers als Reus, maar ik wist niet dat ze met Godhood bezig waren. Deze gaat er dan wel komen bij mij.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 7 november 2019 15:12
  De klassieke fout dus, te snel te groot geworden. Buitengewoon jammer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.