Nederlandse 'Spotify voor games' kost 10 euro per maand | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Op dit moment wordt Utomik door een kleine groep gebruikers getest. In plaats van streaming worden games via de software geïnstalleerd op de computer van de gebruiker.

De software van Utomik biedt vooralsnog tachtig games van verschillende uitgevers aan, waaronder A a in's Creed: Black Flag, Bioshock Infinite en Dishonored. De interface lijkt grotendeels op die van Netflix, waarbij gebruikers op een game kunnen klikken om deze te installeren en vervolgens te spelen.

Utomik downloadt een klein gedeelte van de game waarna de gebruiker al direct kan spelen. Tijdens het gamen wordt de rest van de game gedownload.

Gebruikers van Utomik kunnen via de dienst ook zogeheten premium-games aanschaffen. Dit zijn games die net uit zijn. De gekochte games worden aan de software toegevoegd en blijven, ook als het abonnement wordt beëindigd, eigendom van de gebruiker.

Geïntere eerden kunnen zich aanmelden voor de gesloten bèta van Utomik. Een uiteindelijke releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou