Nederlandse SOEDESCO koopt rechten Adam’s Venture-franchise | Gamer.nl

Nederlandse SOEDESCO koopt rechten Adam’s Venture-franchise | Gamer.nl

De Nederlandse uitgever SOEDESCO heeft de rechten van Adam’s Venture gekocht voor 600.000 euro. Dit maakte men bekend via een persbericht.

SOEDESCO koopt de rechten over van Vertigo Games. De Rotterdamse ontwikkelaar is onder andere bekend van hun werk aan de virtual reality-games Skyworld en World of Diving. Vertigo Games blijft na de verkoop gemoeid met de ontwikkeling van games in de Adam Venture-franchise. 

Hans van Brakel, executive manager bij SOEDESCO, zegt over de aanwinst: “Dit is waarschijnlijk de grootste aanschaf van een Nederlandse gamefranchise ooit, wat dit erg speciaal maakt voor ons. Dit is onze eerste franchise aankoop, hopelijk zegt dit iets over onze ambities.” Daaraan voegde hij toe: “Op het moment kunnen we onze volledige plannen met de franchise niet uit te doeken doen, maar tijdens de E3 2015 in Los Angeles kondigen we grote plannen aan.” SOEDESCO gaf eerder in Nederland games uit zoals Giana Sisters: Twisted Dream - Director's Cut en Teslagrad.

Richard Stitselaar, managing director bij Vertigo Games, laat weten: “Na sinds 2008 op pc en console voor een breed publiek aan meerdere succesvolle Adam’s Venture-titels gewerkt te hebben zijn we blij deze stap te nemen met SOEDESCO. Dit gaat in de toekomst zonder meer veel mooie mogelijkheden opleveren voor de franchise.”

Over Adam Venture
Adam Venture is een adventuregame waarin spelers de rol aannemen van avonturier Adam Venture. In verschillende avonturen, waarvan er nu drie beschikbaar zijn, lo en spelers puzzels op en bezoeken zij exotische locaties. In de Verenigde Staten wordt de franchise uitgegeven door de Christelijke uitgever Christian Games! Now!.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou