Nieuws

Nederlandse SOEDESCO koopt rechten Adam’s Venture-franchise

Voor 600.00 euro

Geschreven door David Kers op
De Nederlandse uitgever SOEDESCO heeft de rechten van Adam’s Venture gekocht voor 600.000 euro. Dit maakte men bekend via een persbericht.

SOEDESCO koopt de rechten over van Vertigo Games. De Rotterdamse ontwikkelaar is onder andere bekend van hun werk aan de virtual reality-games Skyworld en World of Diving. Vertigo Games blijft na de verkoop gemoeid met de ontwikkeling van games in de Adam Venture-franchise. 

Hans van Brakel, executive manager bij SOEDESCO, zegt over de aanwinst: “Dit is waarschijnlijk de grootste aanschaf van een Nederlandse gamefranchise ooit, wat dit erg speciaal maakt voor ons. Dit is onze eerste franchise aankoop, hopelijk zegt dit iets over onze ambities.” Daaraan voegde hij toe: “Op het moment kunnen we onze volledige plannen met de franchise niet uit te doeken doen, maar tijdens de E3 2015 in Los Angeles kondigen we grote plannen aan.” SOEDESCO gaf eerder in Nederland games uit zoals Giana Sisters: Twisted Dream - Director's Cut en Teslagrad.

Richard Stitselaar, managing director bij Vertigo Games, laat weten: “Na sinds 2008 op pc en console voor een breed publiek aan meerdere succesvolle Adam’s Venture-titels gewerkt te hebben zijn we blij deze stap te nemen met SOEDESCO. Dit gaat in de toekomst zonder meer veel mooie mogelijkheden opleveren voor de franchise.”

Over Adam Venture
Adam Venture is een adventuregame waarin spelers de rol aannemen van avonturier Adam Venture. In verschillende avonturen, waarvan er nu drie beschikbaar zijn, lossen spelers puzzels op en bezoeken zij exotische locaties. In de Verenigde Staten wordt de franchise uitgegeven door de Christelijke uitgever Christian Games! Now!.

Bron: SOEDESCO

Dit artikel delen:

Lees meer

Grof geweld in nieuwe Triad Wars-trailer Eerste dev diary Star Wars: Battlefront
1

Reacties op: Nederlandse SOEDESCO koopt rechten Adam’s Venture-franchise

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  unipro81

  • 21 april 2015 09:21
  Ooit een Adam's Venture gehaald op Steam (in een sale). Tranentrekkend saai met geforceerde puzzels.

  Duidelijk niet mijn 'cup of tea', maar ook onbegrijpelijk dat je dit koopt. Je kan toch prima zelf een onhandige nep Indiana Jones maken? Daar zijn er toch al velen van (nep Indiana Jonesen dus)…maar ja, je haalt er wel het nieuws mee :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.