Nederlandse slavengame afgekeurd voor Appstore | Gamer.nl

Nederlandse slavengame afgekeurd voor Appstore | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Tocht naar de Vrijheid werd door de educatieve jongerenwebsite Slavernijenjij.nl in opdracht van slavernijinstituut Ninsee ontwikkeld. Vanwege boze reacties uit de Afro-Surinaamse gemeenschap werd de game afgelopen vrijdag van de website verwijderd. Vervolgens werd de game naar Apple gestuurd voor goedkeuring om hem op de App Store te plaatsen, maar Apple keurde dit af. Dit vanwege het feit dat de inhoud van de game kwetsend kan zijn.

In Tocht naar de Vrijheid hebben spelers controle over een slaaf op een Surinaamse suikerplantage. Spelers kunnen kiezen om op de plantage te werken of te vluchten en zich aan te sluiten bij rebellen. Volgens de ontwikkelaar is geprobeerd een game te maken die trouw is aan de historische werkelijkheid. 

Het is niet duidelijk of de game, waar ruim een half jaar aan is gewerkt, in een bepaalde vorm nog speelbaar komt. De game werd gefinancierd door subsidie van de gemeente Amsterdam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou