Nederlandse schrijvers maken verhalen over Assassin's Creed Valhalla

Nederlandse schrijvers maken verhalen over Assassin's Creed Valhalla

Nederlandse schrijvers Ronald Giphart en Margje Woodrow hebben 'Verborgen Verhalen' geschreven: verhalen die zich afspelen in het Assassin's Creed Valhalla-universum.

Deze actie is onderdeel van 'Readification', een nieuwe stap van Ubisoft en de Leescoalitie om ontlezing onder jongeren tegen te gaan. Het is de bedoeling dat Ubisoft-games de basis vormen voor nieuwe verhalen, om zo de leesbevordering onder jongeren te vergroten.

Ronald Giphart heeft 'Het grootste feest voor Bent' geschreven, dat vanaf vandaag beschikbaar is via de Ubisoft Special App. Op 18 mei wordt daar 'Alf' van Margje Woodrow op gepubliceerd. De schrijvers zijn bijgestaan door YouTuber Jordan 'JorRaptor' van Andel.

De Ubisoft Special-app is een interactief magazine dat gratis te downloaden is op iOS en Android. De verhalen worden aangevuld met allerlei (video)beelden en geluidseffecten.

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband van zeven leesbevorderaars. Samen met Ubisoft willen ze dat jongeren over voldoende leesvaardigheden beschikken om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarbij laat Ubisoft via een persbericht weten dat bijna de helft van de Nederlandse vijftienjarigen lezen een tijdsverspilling vindt. 

Aanstaande donderdag om 16:00 uur wordt er via het TikTok-kanaal van zustersite PU.nl een live leessessie van een van de verhalen gehouden.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als je geen pakkend/boeiend boek hebt is het tijdverspilling ja. Ik denk dat wanneer je verhalende games speelt zoals RPG's, dat het lezen wel moet lukken, maar net als bij games, hoe weet je wanneer je een goeie hebt? trailers heb je er niet van. Misschien reviews, maar het moet je ook maar net liggen. Vroeger las ik ook nooit, of amper. Wel strips en ondertiteling op tv enzo maar geen boeken. Toen we een paar jaar geleden verhuist waren hadden we nog geen internet, toen had ik een poging gewaagd en het was meteen raak (Night Angel Trillogy van Brent Weeks). Dan maakt het niet meer uit hoe dik een boek is, je wilt meer en meer als het een goed boek is. Heb sinds die tijd nu alle boeken van Brent Weeks, deze schrijver past goed bij me en was puur toeval dat ik em tegen kwam.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou