Nieuws
assassin's creed valhalla

Nederlandse schrijvers maken verhalen over Assassin's Creed Valhalla

Als onderdeel van 'Readification'

Geschreven door Michel Musters op
Nederlandse schrijvers Ronald Giphart en Margje Woodrow hebben 'Verborgen Verhalen' geschreven: verhalen die zich afspelen in het Assassin's Creed Valhalla-universum.

Deze actie is onderdeel van 'Readification', een nieuwe stap van Ubisoft en de Leescoalitie om ontlezing onder jongeren tegen te gaan. Het is de bedoeling dat Ubisoft-games de basis vormen voor nieuwe verhalen, om zo de leesbevordering onder jongeren te vergroten.

Ronald Giphart heeft 'Het grootste feest voor Bent' geschreven, dat vanaf vandaag beschikbaar is via de Ubisoft Special App. Op 18 mei wordt daar 'Alf' van Margje Woodrow op gepubliceerd. De schrijvers zijn bijgestaan door YouTuber Jordan 'JorRaptor' van Andel.

De Ubisoft Special-app is een interactief magazine dat gratis te downloaden is op iOS en Android. De verhalen worden aangevuld met allerlei (video)beelden en geluidseffecten.

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband van zeven leesbevorderaars. Samen met Ubisoft willen ze dat jongeren over voldoende leesvaardigheden beschikken om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarbij laat Ubisoft via een persbericht weten dat bijna de helft van de Nederlandse vijftienjarigen lezen een tijdsverspilling vindt. 

Aanstaande donderdag om 16:00 uur wordt er via het TikTok-kanaal van zustersite PU.nl een live leessessie van een van de verhalen gehouden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rambo komt op 20 mei naar Call of Duty: Warzone De 10 beste Xbox Series X- en S-games
2

Reacties op: Nederlandse schrijvers maken verhalen over Assassin's Creed Valhalla

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 11 mei 2021 13:33
  Als je geen pakkend/boeiend boek hebt is het tijdverspilling ja.
  Ik denk dat wanneer je verhalende games speelt zoals RPG's, dat het lezen wel moet lukken, maar net als bij games, hoe weet je wanneer je een goeie hebt? trailers heb je er niet van. Misschien reviews, maar het moet je ook maar net liggen.

  Vroeger las ik ook nooit, of amper. Wel strips en ondertiteling op tv enzo maar geen boeken.
  Toen we een paar jaar geleden verhuist waren hadden we nog geen internet, toen had ik een poging gewaagd en het was meteen raak (Night Angel Trillogy van Brent Weeks).
  Dan maakt het niet meer uit hoe dik een boek is, je wilt meer en meer als het een goed boek is.
  Heb sinds die tijd nu alle boeken van Brent Weeks, deze schrijver past goed bij me en was puur toeval dat ik em tegen kwam.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 11 mei 2021 16:34
  Ik moet heel eerlijk toegeven door AC ben ik weer veel gaan lezen. Niet alleen voegen de boeken veel toe aan de canon van AC, maar ze lezen ook erg fijn weg.

  Wel weer mooi van Ubisoft dat ze met zo'n initiatief komen. In dat opzicht is het toch wel een prima bedrijf

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.