Nederlandse pro-speler League of Legends krijgt permaban | Gamer.nl

Nederlandse pro-speler League of Legends krijgt permaban | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Hartsema en Against All Authority-speler Damien 'Linak' Lorthios zijn beide geband vanwege "beledigend taalgebruik, verbaal misbruik en een negatieve houding". Zij kunnen daardoor niet deelnemen aan het derde seizoen van de League of Legends Championship Series (LCS), waarvan dit weekend de kwaliticaties worden gehouden, en mogen volgend jaar ook niet meespelen. Verder zijn hun huidige accounts dus permanent geband.

Spelers hebben bij Hartsema in 29 procent van al zijn gespeelde wedstrijden in League of Legends een klacht ingediend bij Riot Games vanwege onder meer beledigingen. Dat is zes keer zoveel als dat bij de gemiddelde Europese LoL-speler gebeurt. Hartsema heeft ook een alternatief account, JungleReject, waarbij hij in 135 wedstrijden 436 reports heeft ontvangen. Daarnaast is hij in totaal al 18 keer eerder gestraft, waaronder twee account-bans. Linak is 20 procent van al zijn gespeelde wedstrijden aangegeven, maar volgens het LoL Tribunal is zijn gedrag de afgelopen drie maanden verslechterd.

Het is niet de eerste keer dat Riot Games straffen uitdeelt aan profe ionele League of Legends-spelers. Zo werd Team Dignitas' IWillDominate eind vorig jaar geband vanwege slecht speelgedrag en deelde Riot in oktober vorig jaar een boete van 30.000 dollar uit aan het team Azubu Frost, vanwege val pelen in de kwartfinale van de League of Legends World Playoffs.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou